Tänään ajattelin...

Mökkiläisen onnea

Jokakesäinen aihe lehtien palstoilla on mökkivieraat. Voi itku, mikä ilo saada vieraita. Mainoksessakin isäntäväki kaivaa keksit esille, kun ne lopulta saapuvat sankoin laumoin. 

Meidän mökki on sen varran kaukana, että keksien viimeinen käyttöpäivä ehtii hyvinkin käsille, ennenkuin näin kaus ketään kerkiää. Sentään eräät veneilijäystävät tulivat ilahduttamaan heinäkuista perjantai-iltaa. Viimekesäistä perua oli lupaus tulla. Hauskat vieraat, vieläpä veivät meidät seuraavana päivänä kanava-ajalulle, kanavia kun täällä Heinävedellä riittää.

Jos ei lähempää jaksa tulla enempää vieraita, eipä hätää: Hollannista tuli sukulaisperhe mutamaksi viikoksi jo toista kesää. Kierrätettiin puoli Suomea, pitäähän nyt muutakin nähdä kuin meidän niememme nokka. Mutta opan ja mummi-Kaarinan mökki on kuitenkin se paras. Mikäs, eipä valittamista: viime talven jäiden vinoon siirtämä laituri tuli siinä oikaistua uimisten lomassa (aikamoinen homma, mutta pikkupojat ja kirpun kokoinen tyttö olivat aamusta innolla menossa veteen: nyt siirretään se laituri!), kaislat tuli leikattua ja koottua kekoon rannalle, heinäseiväsrakennelma kukka-amppelia varten tuli rakennettua koiran kanssa leikkimisen ohella. Perhe pusaa koko ajan kaikenlaista. Äiti keittää ja siivoaa, isä tiskaa ja pyykkää. Lapset uivat ja mesovat, keksivät kilpaa koiruuksiaan.  Perheellä ei näytä olevan ollenkaan armoitettua laiskottelun lahjaa. Voipi sanoa, että ovat helppoja vieraita. Työleirimeininki on sujuvasti siirretty vieraille. Itse saan rauhassa kuljeskella metsässä mustikoita etsimässä (tänä vuonna jokainen, joka on jonkun pläntin niitä löytänyt, pitää salaisuuden visusti itsellään! Niinpä en minäkään aio tässä paljastaa omaa blueberryhilliäni)

Mutta makuusijoista on pulaa, sillä tämä meidän rantasauna, jonka parvella tätä kirjoitan, ei vieläkään ole valmis. Valmistuu hissukseen kuin Iisakin kirkko, tehän tiedätte...Niinpä, jos joskus vielä saan nukkua omassa sängyssäni, ei onnella tule olemaan rajoja!

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

10.09 | 17:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

...
15.06 | 20:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

...
15.06 | 16:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

...
18.05 | 12:34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS