Tänään ajattelin...

Eikö telkkarista taaskaan mitään?

"Minulla ei ole tv:tä!" Voi, miten riippumatonta, miten itsenäistä, miten kulturellia. Kertakaikkiaan. Eihän sieltä todellakaan tule kuin sitä ikuista tositv:tä ja kaikenmaailman kokkausohjelmaa tai törkyleffaa...Sitä mukaa, kun kanavia tulee enemmän, ohjelmat vain huononevat, surkeita kerrassaan. Voi olla: kanavat kilpailevat katsojista, ohjelmat lähenevät toisiaan, koska yritetään viekoitella katsojat naapurikanavalta meidän puolelle. 

Tulee sieltä. Tulee ihan kunnon ohjelmia. Juuri nauroin vedet silmissä tätä uutta Siskonpetiä. Pieter sanoi: kuinka kukaan täysjärkinen voi moista katsella? Tytär sanoi: no joo, ei se mua niin hirveesti naurattanut. Noh, odotetaas vaan, kun taas uusi Putous alkaa! Kuka silloin pääsee mollaamaan toisten mieltymyksiä?! Täh, kysyn vaan?

Eilen katsottiin paremman puutteessa Jayne Mansfield-leffa: MInkäpä tyttö sille voi? Neljä tähteä. Tietenkin taas siksi, että elokuva oli vuodelta 1956. Kehno. Huono käsikirjoitus, kehno ohjaus, näytteleminen ihan surkeaa, mutta todentotta: J.M. oli kauniinpi kuin muistin, näyttelikin parhaiten koko filmissä. Siis luokittelen sarjaan: kulturellia.

Mutta sitten: erään huipputallennuksen katsoin tänään: Searching for Sugar Man. Dokumentti mystisestä, kadonneesta musiikintekijästä. Hienosti tehty dokkari, ilmankos on Oscar-palkittu, mutta ennen kaikkea tarina on merkittävä, merkityksellinen. Sanon näin, koska henkilö, josta dokumentti kertoo, opettaa meille paljon ihmisenä olemisesta, jos vain jaksamme hetkeksi kiireidemme keskellä pysähtyä kuuntelemaan. Laulut ovat ihan omaa luokkaansa. Dokumentissa mainitaan usein vertaus Bob Dylaniin mutta tullaan tulokseen, että tämä kadonnut musiikintekijä, Sixto Rodrigues on enemmän kuin Dylan. Taitaa ollakin. Olin todella vaikutettu lauluista mutta myös Rodriguesin tarinasta. Ihan uskomatonta. Ehkä miespuolinen Lumikki tai Tuhkimo, koska vain saduissa tapahtuu tällaista! Eikä kuitenkaan. Hänelle tapahtuu, hän on. Hänen egonsa on hänen kokoisensa, ei suurempi, ei pienempi. Mikään ei nouse päähän, mikään ei ole pettymys. Uusi Jeesus ehkä? Who knows.

Katsokaa TV:tä! Aina silloin tällöin sieltä todellakin tulee jotain merkittävää.

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

10.09 | 17:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

...
15.06 | 20:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

...
15.06 | 16:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

...
18.05 | 12:34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS