Tänään ajattelin...

Kirjoittamisen kiemuroista

Olen muutaman päivän plaraillut kirjallisuusblogeja ja suomi24:n kirja-keskusteluja. Kyllähän se Lyyti kirjoittaa kynä sauhuten, mutta osuuko se oikeaan osoitteeseen! Kirjoja julkaistaan koko ajan, niitä arvostellaan ja - käsikirjoituksia hylätään! Jotkut arvelevat, että vain 5 % lähetyistä käsikirjoituksista läpäisee seulan. Sinä, joka ehkä luet paljon, oletko törmännyt huonoihin kirjoihin? Niihin, jotka eivät tee mitään vaikutusta: kieli on huonoa, aihe ei kiinnosta, loppu (viimeistään) lässähtää. Minä olen, usein. Monesti jätän kesken, toisinaan kuitenkin kahlaan loppuu: haluan nähdä, muuttuuko tämä miksikään tästä. Joskus kirjailijan joku kirja saa innostumaan, seuraava onkin sitten pettymys. Silti huonojakin julkaistaan. Luin juuri yhden Bod:läisen kirjan (Pekka Peltonen: Mutta kaipaus pysyy. Ansiokas, hyvin etenevä lukuromaani. Dialogi hyvää, joskin sitä on liikaa, kuvausten kustannuksella. Ei koskaan ole markkinoitu missään). Kirjat ovat makuasioita, kaikestahan me muutenkin ollaan eri mieltä.

Mitä varten sitä sitten kirjoittaa? Pöytälaatikkoonko? Voisihan sitä vaikka vaan lukea toisen kirjoittamaa tekstiä tai opetella soittamaan kitaraa, piirtämään, maalaamaan tai neulomaan. Voisihan sitä käydä joka päivä elokuvissa tai salilla. Kyllä ajan saa kulumaan. Miksi yrittää keksiä tarinaa, kun se ei ihan kivuttomasti luonnistu (jotkut, kuten se seikkalijapoikani, kyllä osaavat, se ei vaan se takamus pysy tarpeeksi kauan penkissä, että jaksaisi viimeistellä ne jutut). En tiedä. Rahaahan siitä ei tule, eikä kunniaa ja mainetta. Jokin vaan on se juttu.

Itse kirjoittelin koululaisena kaiken aikaan. Lopetin joskus teini-iässä. Tuli kertakaikkinen stoppi (turhauduin, armas äitini sai sen aikaan). Jo silloin tiedostin, ettei se minulta ihan vaivattomasti käy, jotenkin vain silti raapustin kaiken aikaan ja kadehdin luokkatovereitani, joiden ainekirjoitukset ulottuivat tuosta vaan ihan hulvattomiin epätodellisiin sfääreihin.

Nyt kun taas turhautuneena yritän saada Amerikka-kirjalleni kustantajaa (BoD, raapustelijan viimeinen ranta!), kirjoittelen noita vanhanaikaisia novellejani toisaalla tällä sivustolla. Jos jaksat lukea, ole hyvä ja kommentoi. Mieluummin nimettömänä (nimimerkki). Sähköpostikaan ei näy minulle, se menee vain sivun ylläpitäjälle (kokeilin juuri, vaati kyllä s-postin, laitoin olemattoman sellaisen, hyväksyihän se sen kiltisti, mutta itse en sitä nähnyt enää mistään).

Ihan saat laittaa: sikapitkä, haukotutti, liirumlaarumia...Loukkaannun tietysti, mutta otan myös opikseni.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.05 | 20:49

minulla samat oireet jo 8 vuotta joka päivä.keinuntaa kävellessä hämärässämyö pahempi. aamuisin kaikki paikallaan muutaman tunnin kun liikkuu rauhallisesti, mut

...
21.11 | 23:22

Toi urheilun seuraamattomuus ja kyvyttömyys ymmärtää yhteisöllistä onnentunnetta maaleista ja voitoista on oltava geneettistä.

...
08.11 | 20:37

Mihin noita yksityisiä tarvitaan, kun julkinen puolikin toimii, ainakin vakavien sairauksien kohdalla hyvin! Ja kun niille tulee hoppiöu, tuovat julkiseen hoito

...
08.07 | 08:24

Oisko ollut mukana Suomen somali-naisia? Höyrätäneiden suomalaisten blondien lisäksi.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS