Tänään ajattelin...

TV-lauantai

Aikoinaan Sottungan Husössä (v. 1993-95) näin ihan ihka omin silmin, miten lahjakkaita teatterikouluun valitut olivat. Niinä kolmena vuonna, kun saaren lomakylä oli sen pienen porukan hallinnassa, johon minäkin kuuluin, aloittivat teatterikoulun kaikille linjoille valitut ensimmäisen opiskeluviikkonsa Husössä. He tulivat saarelle ohjeinaan ottaa mukaan leiriolosuhteiden varusteet viikoksi. Viikon uurastus ja loppukoe, "tulikoe" tuotti melkoisen tuloksen. Se innostus, se osaaminen kun toisilleen tuntemattomat, eri puolilta Suomea olevat nuoret työstivät loppunäytöksen meille saarelaisille ihasteltaviksi, voihan wau ja wau vielä kerran wau!

Nyt aiemmista Putoksista tutut näyttelijät ovat nyt tehneet uuden huumoripläjäyksen, Kingin. Taitavaa, on sanottava. Siis näin laimeasti...taitavaa... Se on se, kun ei tässä KUULU olla ihastunut, saatika tunnustaa, että uhraisi kallista lauantai-iltaansa tuollaiseen hömpötykseen, ala-arvoiseen, toisen luokan ohjelmaan. Nii-inh...

No, minäpä kerron. Pieter ei ymmärrä tuontapaisesta huumorista höykäsenpölähtävää, ei tunne sitä "vierailevaa tähteä", jota kukin näyttelijöistä vuorollaan esittää tämän fiktiivisen laulukilpailun juryssä. Niinpä yritettiin tämän ohjelman sijaan katsoa leffaa jos toistakin. Kaikki vain yhtä ampumista ja takaa-ajoa. Tai jotain idioottimaisen "nokkelaa" sanailua. Päädyttiin katsomaan tallennettua John Hurtin ja Brenda Blethyn tähdittämää leffaa. Pieter meni nukkumaan kymmenen minuutin päästä. Minä katsoin ihanan leffan loppuun ja pohdiskelin taas sitä rakkautta. Mitä se on ja missä se piilee? Noh, se nyt on sitä ikuista romantiikan nälkää... (Äläs mitä, huomiseksi on leffaliput siihen uuteen painijaleffaan. Sain kiristettyä Pieterin mukaan!)

Sitten siirryin tiekkarille Katsomo.fi:n ääreen, suuntana KINGI. Voi, miten kiva ohjelma, miten uskomattoman monipuolisia nämä näyttelijät ovatkaan! Uskaltaako sitä edes ääneen tunnustaa.

Muistatko vielä Pirkka-Pekka Peteliuksen, Vesa Vierikon, Pentti Siimeksen, Ritva Valkaman, Leena Uotilan, Jukka Sipilän, Titta Jokisen, Heikki Kinnusen jne? Siihen vanhaan hyvään aikaan sketsiohjelmat, vaikkapa  Älyhapaa palokunta, Hukkaputki, Velipuolikuu, Mutapainin ystävät, ne olivat uusia, niitä sopi katsoa. Niitä jopa KUULUI katsoa. Olihan jotain hulvatonta, että meilläkin oli yhtäkkiä jotain Benny Hillin ja Monty Pythonin tapaisia osaajia. Ja uskaltajia. Spede taisi olla ensimmäisiä Simonsa kanssa, niitä, jotka pistivät itsensä likoon. Olihan siellä ollut Leo Jokinen, Kalle Juurela ja Aku Korhonen, niin ja Siiri Angerkoski. Esa Pakarinen. Heille oli voitu nauraa niin maar makeesti, mutta heidän aikanaan ei  vielä ollut televisiota. - Mutta nyt kuuluu nyrpistellä. Sivistymätöntä. Fyfan sentään. Jotkut twiittailijat, kuudennen luokan kansalaiset jaksavat hehkuttaa. Hhmmyh (=hymähdys).

Mutta minäpä aion hehkuttaa! Näissä tyypeissä on monta hyvää, mutta paras kaikista on Krista Kosonen. Nainen on kuin Audrey Hepburn, mutta hällä on kanttia vääntää itsestään ihan mitä vain, vaikka Robiania ja mannea. Itsetunto on tällä tytöllä kohdallaan. Ihanaa, kun meillä on tällaisia lauantai-illan viihdyttäjiä. Nautitaan siis näistä nuorten näyttelijöiden esityksistä täysillä! 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

10.09 | 17:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

...
15.06 | 20:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

...
15.06 | 16:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

...
18.05 | 12:34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS