Tänään ajattelin...

Demokratia

Brexit, miten kaamea juttu kaiken kaikkiaan! Siitä ovat jo niin monet viisaat kirjoittaneet, että ei ole uutta sanottavaa. Sanonpa vain silti: kansanäänestykset on syvältä, koska kansa ei monimutkaisista asioista ymmärrä, ei voi ymmärtää, jos kohta eivät päättäjätkään. Luin Winston Churchillin sanoneen jotain sen suuntaista, että kansanäänestys on kaukana demokratiasta ja sen huomaa siitä, kun keskustelee keskivertoäänestäjän kanssa viisi minuuttia. Olen täysin samaa mieltä. Ensin pitäisi pitää kurssi ja tentti aiheesta. Ja ne, jotka läpäisisivät tentit, pääsisivät äänestämään. Käsittämätöntä, että järjestetään kansanäänestys aiheesta (puhumattakaan, että asioista on levitelty valheita, - moni haluaa sanoa: puolin ja toisin. Tiedä nyt tuotakaan sitten, oliko vain "puolin" riittänyt, jätettäisiinkö se "toisin" pois!), jonka seuraukset ovat niin käsittämättömät.

Vai onko se  niin, että lähdetään nyt sitten tähän suuntaan, megamuotoiseen norminpurkuun? Kohta kökötetään jokainen omassa nurkassamme, vaihdetaan oravannahkoja voikiloon ja tukan leikkuseen, keksitään ihan itse uudelleen pyörä, eikä välitetä siitä, että naapurissa jo kehiteltiin höyrykonettakin. Ei kuulu meille, me keksitään se sitten, kun sen aika on. Ensin kuokitaan suo ja kaadetaan kaski.

Tämä on todellista demokratiaa, kirjottavat innokkaimmat twittereissään! MInä puolestani sanon, että tämän on uskomattoman lapsellista ajattelua ja toimintaa niiltä ihmisiltä, joiden me luotetaan luotsaavan tätä pientä sinistä palloa laajentuvassa avaruudessa kohti jotain... jotain loppuluhistumista punaiseksi jättiläiseksi, valkoiseksi kääpiöksi ja lopulta sujahtamista mustaan aukkoon... - Noh, Boris kieltäytyi jo luottotehtävästä, vastuunkannosta. Ensin huudetaan ja mesotaan, mut sitten ei enää kantti riitäkään, kun hihhulointi tuo tuloksia.

Maailmanlopun ennustajat kehiin! Tässä sitä hajotaan omiksi yksiköiksemme, nostetaan kansallisaate kunniaan, suljetaan rajat. Kyllä ne karjalanpiirakat ja kalakukot maistuvat paljon paremmilta omassa suussa, kun ei tarvitse jännittää, mitä jotkut berlusconit niistä on mieltä. Eikä me oikeasti koskaan mistään ranskalaisista gurmeista tykättykään, eihän? Ja hapankaali bratwurstilla? Ei kiitos, HK:n blöö, siinä sitä on kurmeeta ihan tarpeeks,

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

10.09 | 17:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

...
15.06 | 20:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

...
15.06 | 16:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

...
18.05 | 12:34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS