Tänään ajattelin...

Aivovoimistelua

Mitähän sekin lienee, aivovoimistelu. Aivo. Voimistelu. Lihakseksihan (aivot) sitäkin (oisko pitänyt sanoa 'niitäkin', kun perussana on monikossa) on kutsuttu, mutta ei se oikein siltä vaikuta ruumiinavausten perusteella Ei siis ole lihas, vaan joku yököttäväm möykky meidän kaikkien päiden sisällä.- Pysyitkö kärryilla tuosta edellisestä? Se on siis sitä aivovoimistelua. Pysyä kärryillä, olla juonessa mukana, snaijata.

Jos et tajunnut, olen kovaa vauhtia dementoitumassa. Otetaas sille eikä surra turhia! 

Tänään taas pelattiin Rummikubbia naaapureitten kansa. Äärimmäisen simppeli peli, mutta vaatii tiukkaa keskittymistä. Jokaisella pelaajalla on 14 laattaa, jokaisessa numero: 1-13. Jos asettelet laattoja peräkkäin numerojärjestyksessä, niissä on oltava on sama väri. Jos taas asettelet samaa numeroa peräkkäin riviksi, niiden on oltava eri väriä. Simppeliä, mutta vaativaa. Aivovoimistelua parhaimmillaan jutustelun lomassa. 

Aivovoimistelua on myös, kun lukee kirjoja, lehtiä (siis muuta kuin jotain Seiskaa), katsoo teeveestä jotain muuta kuin Harju&Pöntistä, ratkoo sudokuja jne. Vai onko se sittenkin niin, että kun se tulee, niin se tulee. Se Mörkö. Dementia.

Dementiaahan on monta sorttia, ei se välttämättä ole Alzheimer.  Äitini dementoitui aivoverenvuodon seurauksena. Loppuu saakka säilyi puhekyky, asioiden yhteyden oivaltaminen, mutta ei enää nykyisyyden ja menneisyyden käsitys, ei unen ja valveen ero. Ei varmasti olisi osannut sanoa, paljonko on kaksi plus kaksi, olisi haparoinut ja arvellut sen olevan kymmenen. Kaiken aikaa olivat kuolleet läsnä (tiedä vaikka olisivat olleetkin!). Mutta mieliala oli korkealla, eikä ollut milläskään hoitokodissa olemisesta. Turun Portsakoti oli kyllä ykköspaikka.

Mutta ennen näitä vaiheita, yritetään voimisteluttaa sitä lihakseksikin kutsuttua: aivojamme. 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

tänään | 15:30

Luit ja itkit, itkit ja luit... Niin Sinulta kuullostavaa! (y)

...
19.03 | 20:36

Jos haluat vielä lisää tietää', kirjoita s-postiini.

...
19.03 | 20:34

Kaksi kuukautta kesti, Nyt on ollut silloin tällöin samanlaisia tuntemuksia. Kuulo palautui, kun olin saanut kortisonia, kuulema vain 30 %:lla palaa ennalleen.

...
19.03 | 17:47

Hei Kaarina, mikä tilanteesi on tällä hetkellä? Saitko apua MdDS tautiin? Itsellä tuli tämä sama tauti risteilyn jälkeen ja keinunta on jatkunut jo 2 viikkoa.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS