Tänään ajattelin...

Mikä ihmeen näppäri?

Lapsi meni viikonlopun kestävälle Näppäri-kurssille. Mille ihmeen... siis jotain tietokonejuttuja, näppis? Opeteltaisiin kaikki näppäimistön salat? Eikös ne jo tiedä kaiken, ihan jo 1,5-vuotiaasta saakka?

No ei. Sillä onkin jotain tekemistä musiikin kanssa. Tänään sitten selvisi tarkemmin. Oltiin kurssin päätöskonsertissa. Soittajia, viulisteja, sellistejä, pianisteja, harmooninsoittajia ja kitarallakin siellä joku soitti, Niin ja kuoro. Olimme suoraan sanottuna ällikällä lyötyjä. Viikonlopun kurssilla saadaan tuollainen esitys aikaan! Pieter videoi innolla, tallennetta kertyi 15 minuuttia. Pienimmät soittajat ja laulajat olivat varmaan 4-vuotiaita. Yleisökin pantiin laulamaan ja leikkimään Marskin hevosesta: Mull' on hyvä hevonen, sillä onkin siivet! Lapset lauloivat myös ruotsiksi jostain ketun ja suden tanssista, oisko vielä ilveskin ollut. Ja Kantelettarestako mahtoi yksi laulu olla. Pääosin kuitenkin vanhoja, jopa keskiaikaisia lauluja. Ja mikä taito pikku kuorolaislla: Välillä lujaa, välillä jopa kuiskaten, välillä naksuteltiin sormilla... Ja viulut soi!

Uteliaisuus heräsi, kotiintultua oli googlattava. Kansanmusiikki-instituutin sivu kertoi:

"Näppäripedagogiikka on kansanmusiikkilähtöinen musiikkikasvatusfilosofia, joka pyrkii edistämään musiikista ja musiikin tekemisestä saatavan henkisen pääoman tasavertaista jakaantumista. Kasvatusfilosofia on kehittynyt suomalaisen, perinteisesti taidemusiikin hallitseman musiikinopetusjärjestelmän kyljessä. Näppäriaatteen mukaan musisoimisen tulisi olla luonteva osa ihmisten arkea ja kanssakäymistä. Näppäripedagogiikan keskeisiin ajatuksiin kuuluu, että harrastuspohjaa laajentamalla tuodaan hyvä ja laajakatseinen musiikkisuhde kaikkien ulottuville estämättä kuitenkaan lahjakkuuksien esille tuloa." Kehittäjänä on toiminut Sibelius-Akatemian kunnia-tohtori Mauno Järvelä.

Kannattaa vilkaista sivustoa, siellä voi kuunnella kivoja esityksiä, vaikkapa "Lännen kopein tyttö" tai "Paina päälle Berlusconi" Cool. Nykyaikaista kansanmusiikkia lasten esittämänä!

Miten upeita ja omistautuneita opettajia meillä onkaan! 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.05 | 20:49

minulla samat oireet jo 8 vuotta joka päivä.keinuntaa kävellessä hämärässämyö pahempi. aamuisin kaikki paikallaan muutaman tunnin kun liikkuu rauhallisesti, mut

...
21.11 | 23:22

Toi urheilun seuraamattomuus ja kyvyttömyys ymmärtää yhteisöllistä onnentunnetta maaleista ja voitoista on oltava geneettistä.

...
08.11 | 20:37

Mihin noita yksityisiä tarvitaan, kun julkinen puolikin toimii, ainakin vakavien sairauksien kohdalla hyvin! Ja kun niille tulee hoppiöu, tuovat julkiseen hoito

...
08.07 | 08:24

Oisko ollut mukana Suomen somali-naisia? Höyrätäneiden suomalaisten blondien lisäksi.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS