Tänään ajattelin...

MdDS

Johan nyt myrkyn lykkäsi, kun tuon"taudin" sain. Ei taida olla kirjainyhdistelmä tuttu? Eipä ollut minullekaan - eikä lääkärille terveyskeskuksessa. Toinen lääkäri sen sijaan arveli, että tämä saattaisi olla syy oireilleni: Mal de Debarquement- syndrooma. Huojuttaa, niin kuin olisi keinuvassa laivassa. Huojuttaa seistessä, istuessa ja maatessa.Ja väsyttää vähän väliä ihan tolkuttomasti. Johtuneeko väsymys siitä, että kroppa tekee koko ajan töitä tasapainoa etsiessään. 

En nyt tässä ala taudinkuvaa selvittelemään, sehän alkaa ylensä laivamatkan jälkeen, mutta tietoa löytyy netistä. Kauhistuttaa vain, että tila voi olla pysyvä. Kuuntelin just jonkun radio-ohjelman youtubelta, jossa eräs nainen on kärsinyt tästä tilasta jo 8 vuotta.Itselläni tätä herkua on kestänyt vasta 3 viikkoa. SurullinenTämä daami, Cathy  Heloiz on perustanut yhdistyksen, joka löytyy osoitteesta www.mddsfoundation.org. Siellä on englanniksi tietoa, mm. viimeisimpiä tutkimuksia. Noh, toistaiseksi pätevää parannuskeinoa ei ole. Oireita ei tunne liikkuvassa ajoneuvossa, josta tytär sai mainion idean: muuttakaa risteilyalukselle! Jees, täytyy ehdottaa Pieterille!

Kuulokin on mennyt toisesta korvasta, johon toivottavasti pian saan kortisonia. Voi huh. Ihanat ystäväni ovat tarjonneet diagnooseja: se on varmasti Menierin tauti, se on asentohuimaus, se johtuu liiasta auringosta, se johtuu liian pitkästä automatkasta, auton ilmastoinnin vedossa istumisesta, hartioiden jännityksestä, kaikista niistä vitamiinipillereistä  ja ravintolisistä, joita vedät...

Ei, se on MdDS.

Jonkun uuden parannuskeinon olin löytävinäni netistä. Vähensi oireita useilla koehenkilöillä. EI kaikilla, mutta melkien puolella ryhmästä. JOtain pyörimiseen liittyvää se oli. HIippailen siis yön pimeydessä lasten leikkipuistoon pyörimään sellaisessa pikkukarusellissa! 

Jos ei auta, on vain elettävä tämän kanssa. Toisilla tila paranee itsestään muutamassa viikossa tai -vuodessa...

 

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.

Maija | Vastaa 18.05.2021 12.34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

leif | Vastaa 25.05.2020 20.49

minulla samat oireet jo 8 vuotta joka päivä.keinuntaa kävellessä hämärässämyö pahempi. aamuisin kaikki paikallaan muutaman tunnin kun liikkuu rauhallisesti, mut

Ferris | Vastaa 19.03.2019 17.47

Hei Kaarina, mikä tilanteesi on tällä hetkellä? Saitko apua MdDS tautiin? Itsellä tuli tämä sama tauti risteilyn jälkeen ja keinunta on jatkunut jo 2 viikkoa.

Kaarina De Wolff 19.03.2019 20.36

Jos haluat vielä lisää tietää', kirjoita s-postiini.

Kaarina De Wolff 19.03.2019 20.34

Kaksi kuukautta kesti, Nyt on ollut silloin tällöin samanlaisia tuntemuksia. Kuulo palautui, kun olin saanut kortisonia, kuulema vain 30 %:lla palaa ennalleen.

Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

10.09 | 17:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

...
15.06 | 20:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

...
15.06 | 16:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

...
18.05 | 12:34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS