Tänään ajattelin...

Tarvitaanko kassalla myyjää?

Hesarin otsikko sanoi, että tarvitaan, mutta onko kauppias tai asiakas samaa mieltä? Kun taas bonus-neuvojien kanssa treffasimme (meidän 6-7 hengen porukka on jo jättänyt ne hommat, mutta tunnuslauseemme on edelleen nyt, kuten  5-6 työssäolovuoden aikana: bonaria ei jätetä! Eli tapailemme jopa muutaman kerran vuodessa ja pidämme muutenkin yhteyttä fb-ryhmän kautta), yksi jäsen muistutti, että on tarpeen työllistää ihmisiä/myyjiä. Ei saa maksaa pikakassalla (itse sorrun siihen aika usein) vaan pitää jaksaa jonottaa! Pian robotit hyllyttävät ja jokainen hoitaa itse kassapalvelut. Ja myyjät jäävät työttömiksi!

Amerikassa oli pakkaajat kassoilla. Sehän nyt olis ehkä vähän liikaa, vai mitä? Ja muistatte varmaan vielä Neuvostoliiton aikaiset kaupat Tallinnassa (vai pitäiskö sanoa kaupan, siellä ei tainnut muita kauppoja ollakaan kuin Kaubamaja), jossa jonotit tuotetta tiskin takana, myyjä otti sen hyllystä (tsot tsot, ei vielä sentään antanut sitä sinulle!), kirjoitti paperilapulle tiedot, ja menit sen lapun kanssa kassalle, jossa maksoit, sait leiman ja palasit myyjän luo lunastamaan ostamaasi (oikean jalan) kenkää tai  lapsen tuliaista, puista leikkiautoa.  Myyjä vielä kääri sen puotipaperiin ja laittoi paperinarun ympärille. Tuli siis työllistettyä sinun muutaman ruplan ostoksellasi kaksi työnsankaria.

Liioittelua sekä Amerikassa, että  Neukkulassa! Mutta tämä, että nyt tekisimme kaiken itse! Äsken varasin hotellia. Näin helppoa sen on, sanot vain hotelli-trivago ja avot! Huh, miten moneen kertaan jouduin aloittamaan alusta! Juuri, kun olen muka päässyt nettilomakkeen täyttämisen loppuun, siihen kiilaa väliin mainos tai joku kysely ja taas meni homma pieleen ja piti aloittaa alusta. Nyt varauksesi on onnistunut, käy vielä vahvistamassa se tästä linkistä! Ja sitten sieltä seuraa sitä ja tätä... Olen ihan nääntynyt, mutta nyt minulla on varausvahvistus printattuna! Olen varma, että moni tuskastuu jo helpommin kuin minä. Ja moni ei edes tiedä, mistä aloittaisi.

Joskus 80-luvulla meitä peloteltiin, että tulee tietotekniikka, puskee joka paikkaan ja vie meidän työt! Vähän kuin aivan loistavassa elokuvassa Hidden figures tuli se pelätty IBM, ei enää pallokirjoituskoneet eivätkä taskulaskimet, vaan ihan oikea tietokone, huoneen täyttävä monsteri, joka laskisi miljoona kertaa nopeammin kuin Nasan laskijatytöt. Mutta kun tytöillä oli aivot -ja nokkelat aivot olivatkin - he oivalsivat, että kone ei kuitenkaan toimi ilman ihmistä ja kouluttautuivat ohjelmoijiksi jo ennen kuin sellaisia osattiin kaivatakaan. 

Mutta nämä itsepalvelukassat toimivat yhden myyjän silmänpidon alla, kerrallaan 6 kassaa! Mistä sitten töitä nille 5 myyjälle, jotka muuten olisi kassoilla tarvittu?

Satuitko huomaamaan yhden jutun lehdestä: toimittaja tekeytyi viime kevään ylioppilaaksi ja alkoi soitella firmoihin työtä kysellen. Heti pyydettiin sinne tänne haastatteluun! Tuntui, että kyllä töitä riittää, pitää vain hyväksyä huonompikin työ. Mielestäni pitää, ainakin tilapäisesti, jollei oman alan töitä löydy. Eli on vielä paljon hommia, joissa kone ei korvaa ihmistä. Niinpä ne 5 myyjää siitä vain kurssille/koulutukseen/muun alan hommiin. Toivottavasti ovat soveltuvia lähihoitajiksi, sihen koulutukseenhan nyt kuulema kuka tahansa pääsee (vaikkei soisi ihan kaikkien pääsevän!)

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

10.09 | 17:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

...
15.06 | 20:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

...
15.06 | 16:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

...
18.05 | 12:34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS