Tänään ajattelin...

Liikunnan "iloa"

Mieluiten istuisin vain mukavasti lukemassa, kirjoittamassa tai telkkaria katsomassa. Mutta kun on pakko väntää itsensä vain tolpilleen ja liikkua. LIIKKUA.

Aina olen likkunut paljon  metsässä, varsinkin syksyisin se on ollut ihanaa. Sienestäminen, ah, tekee sielulle, vatsalle ja nivelille niin gutaa. Entäs mustikassa kykkiminen! Onneksi tänäkin huonona mustikkavuonna löysin naapurien kanssa hyvät marjamestat. Niin, naapurien kanssa. Yksin ei metsään enää uskalla mennä, ei ainakaan maalla. Tiedäthän: jos metsään haluat mennä  nyt, sä takuulla yllätyt, jos metsään haluat mennä nyt, näät sammaleet myllätyt, nuo pienet karhut vekkulit on nyt käyneet suureen joukkiohon jne. Aina olen ympärilleni pälyillyt ja laulanut korkeelta ja kovaa, mut nyt, kun ihan oikeasti on tiedossa, että karhuja liikkuu lähitienoilla, ei meikäläinen enää uskalla liikkua yksin. Ei sen jälkeen, kun Pieter on kahtena vuonna törmännyt karhuun (toisena vuonna sillä oli kolme pentuakin mukana).  

Some toitottaa, lehdet toitottavat, TV toitottaa: liiku, liiku, liiku! Onneksi meidän talossa on kaksi kertaa viikossa oikein tehokas jumppa. Osin onneksi tuolijumppa, kyllä sekin voi tehokas olla! Koetapa kohottaa itsesi  käsien varaan tuolilla istuen!  Niin, että peffa nousee sentin ylös tuolista. Ei tunnu missään? Veikkaan, että tuntuu.

No, eilen kävelin 2 kilometriä uimahallille vesijumppaan. Loivat ylämäet jo etukäteen arveluttivat, noin kauniisti sanottuna. Vaikka ei kiire ollut, otti matka melkein ihan pikkusen koville. Mutta entäs se vesijumppa sitten!  Puoli tuntia tosi reipasta revittelyä. Sitä ei ikimaailmassa jaksaisi kuivalla maalla.  Yli satakiloiset rouvat ja herrat hyppivät altaassa myös ihan reipasta tahtia. Siis, jos pitää valita joku liikuntamuoto, se on ehdottomasti vesijumppa. Tämänkertainen ohjaajakin oli tosi hyvä: energinen, hymyilevä, kaunis, osaava. Jos siis kävelet huonosti, etkä viitsisi yhtään itseäsi rasittaa, suosittelen vesijumppaa. Sitä ennen parikymmentä minuuttia vesijuoksua ja porealtaassa löhöilemistä ja sitä on kuin uudesti syntynyt! Sinne vaan altaaseen kaikki mukaan! Tänä vuonna näkyy terapialtaassa olevan myös sellainen juttu kuin kehonhuolto. Ja kun näihin ei tarvitse etukäteen ilmottautua, eivätkä maksa mitään, niin millään tekosyyllä en pois jää. Näistä jutuista san sen (kauan) kaivatun liikunnanilon!

PS. Michelinit ja selluliitit sallittuja! Rinnattomanakin tai lätkärinnoin sopii tulla.

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

10.09 | 17:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

...
15.06 | 20:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

...
15.06 | 16:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

...
18.05 | 12:34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS