Tänään ajattelin...

Hämmästyksen sormi

ihmetyksen suussa, näinkö se meni, vai miten?

Pieter lähetti viestin auton huoltamoon, että sopisiko teille huolto viikolla 8. Muistutin, että ei maanantaina, kun silloin on eläinlääkärin aika Wayalle. "Ei ole, se on vasta seuraavalla viikolla. Viikko 8 alkaa 15. helmikuuta." No ei ala, vaan 22.2. 

Turha kinastella, minun vanhanaikaisessa paperikalenterissani viikko 8 todellakin alkaa 22.2., mutta Pieterin puhelimessa, jonka pitäisi automaattisesti seurata oleskelumaan aikaa niin kellon kuin päivienkin suhteen, tämä on jo viikko numero 9. Huomasin, että kalenterissani on edelliselle vuodelle merkitty 53 viikkoa. Mitä ihmettä, tietenkin minun kalenterissani on virhe! Koulussa opetettiin, että vuodessa on päiviä 365 - karkausvuonna 366 - ja viikkoja 52. Oikeastihan en uskonut heti alkuunkaan  että Helsingin yliopiston kuuluisa almanakkatoimisto tekisi näin perustavaa laatua olevan virheen. Sen sijaan jonkun it-klopin tekemä ohjelma noihin puhelimiin saattaa olla mistä vain tuulesta tai twiitistä temmattu.

Mutta Pieterin kanssahan on parempi aina olla samaa mieltä, ennenkuin faktat on tarkistettu. Ettei tule riitaa. Onneksi hän sentään on tässä vuosien varrella oppinut, että ei kuitenkaan sentään ihan tikusta kannata murjottamaan ruveta, jos vaikka vähän asiaa siitä onnistutaankin vääntämään.

No, tästä viikko-asiasta kävi ilmi, että katsotaan, kuuluuko viikon seitsemästä päivästä enemmän päiviä uuteen vai vanhaan viikkoon. (Ja viikko alkaa maanantaista, ei sunnuntaista saati lauantaista! )Jos pääosa viikonpäivistä kuuluu vanhaan, niin siihen vuoteen sitten luetaan koko viikko kuuluvaksi, eli se on sitten se 53. viikko. Vuoden ensimmäinen torstai on aina vuoden ekalla viikolla. Edellisen kerran vuodessa oli 53 viikkoa vuonna 2009. Ja nyt sitten taas. Normaalisti 5-6 vuoden välein, mutta oliko se nyt sitten karkausvuosien sijainti, mikä taas hämmensi soppaa. 

Tämä asia on päätetty kansainvälisessä standarditoimistossa vuonna 1974, mutta kaikki maat (esim. USA) eivät tätä standardia noudata. Noh, onhan se niin kiva käyttää muitakin mittoja miten sattuu, maileja ja paunoja ynnä muita. Mikä mitta nyt esim on kahvikuppi, jota amerikkalaiset viljelevät ruokaresepteissään? (Tai tasapuolisuuden nimissä meillä hyppysellinen?). Ja joissakin maissahan ajellaan edelleen tien vasenta reunaa miten sattuu. Onneksi Ruotsissa ymmärsivät jo aikaa sitten tällaisen liikenteen varjopuolen ja siirtyivät tien oikealle puolelle. (Entinen ja jo edesmennyt pomoni kuitenkin muisti kertoa, että tekivät tämän siirtymän Ruotsissa asteittain  ja harkiten: ekalla viikolla siirtyi raskas liikenne ja vasta seuraavalla henkilöautot!)

Seuraavan kerran, kun taas törmään tähän kummalliseen seikkaan, saatan olla jo pilvenhattarassa tai dementoitunut, mutta ihmetellään sitten uudestaan. 

Pieter kuitenkin lähetti jo palutetta puhelimensa asetusten "anna palautetta"- viestillä. Josko klopit vaivaituisivat tarkistamaan asian. Omassa puhelimessani asia on ratkaistu niin, ettei viikkojen lukumäärää saa ollenkaan näkyviin.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

10.09 | 17:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

...
15.06 | 20:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

...
15.06 | 16:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

...
18.05 | 12:34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS