Tänään ajattelin...

Ystävämme some

Joskus epätoivon hetki yllättää ja ois kiva puhua jollekin huolistaan. Läheisiä ei kehtaa vaivata liialla ruikutuksella, jokaisella on omat ongelmansa. Muutenkin on tunne, että aina vaan on tätä yhtä ja samaa valitusta! Sitten aina muistan, että ihmisiä lojuu (jopa syyttöminä) vankiloissa, miljoonat asuu kaduilla, ihmisiä kidutetaan jne jne. Nuo ajatukset ei kyllä helpota omaa oloa, tulee vain huono omatunto kaupanpäälle.

Nyt oli taas joulun aikaan huoli päihderiippuvaisesta läheisestä, missä hän lie kuljeksii ja millainen kunto mahtaa olla. Mieltään haluaa purkaa. Etsin netistä sopivan ryhmän ja vuodatin sinne huoleni, heti oli parikymmentä toinen toistaan lohduttavampaa vastausta, kertomuksia omista tilanteista jne. Ihan todella oli lohdullista lukea, tuli tunne, että ei ole yksin. Tuntemattomille oli hyvä kirjoittaa.

Olen käynyt muutamaan otteeseen valittamassa terveyskeskuksen psyk hoitajalle, sinne kun voi mennä noin vain, ilman lähetettä, jos vain ajan onnistuu saamaan. Mutta kaikki eivät ole mukavia (ehkä ovat, kemiat vain eivät sovi yhteen. Tulee tunne, että tuo tuossa ajattelee: voi kuule nyt täti, kehtaatkin tulla valittamaan, sullahan on kaikki hyvin, tietäisitpä vain mitä oikeita ongelmia ihmisillä on!), olen myös käynyt päihdeongelmaisten Al-Anon ryhmässä. Sielläkin tuli vierauden tunne.

Mutta somesta löytyy vali-vali-alustaa, varmaan yhteen sun toiseen ongelmaan. Sieltä voit löytää ystävänkin (enkä nyt tarkoita pelkästään tinder-treffejä). Sanon vaan, että etsivä löytää.

Toisaalta monen uutisen perässä -useimpien - alkaa välittömästi täysin luokaton kirjoittelu ja kinastelu siitä, miten tyhmiä kaikki muut ovat. Jos jossakin on sattunut joku katastrofi, heti kirjoitetaan: "ja nyt sdp nostaa meidän veroja" tai "minun kukkarostani tuokin maksetaan", mitään solidaarisuutta ei löydy, eikä ymmärrärrystä toisten virheille, politikot nyt ainakin haukutaan laidasta laitaan. Entäs korona-kirjoitukset! Voi halleluja! Joku tekee niistä varmaan joskus vähintään gradun.

PS. Ei tietenkään voi kieltää, että some on todella myös monenlaisen pahuuden lähde, huijausten, kiusaamisen. Miten moni onkaan joutunut kärsimään mentyään liian helposti ansaan. Omaisuus on saattanut mennä, on ajauduttu jopa itsemurhaan. Mollataan, vähätellään, panetellaan. Itselläkin on tästä vähän kokemusta takavuosilta. Vauva-lehti, siinä yks varsinainen, sanonko mikä! MV-lehti myöskään ei pääse puhtain paperein. Juorut, perättömät väitteet, muunnellut totuudet leviävät somessa kulovalkean tavoin. Tässä yksi kuvapari valaisemaan korona-uutisista leviäviä juttuja:

 

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

10.09 | 17:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

...
15.06 | 20:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

...
15.06 | 16:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

...
18.05 | 12:34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS