Tänään ajattelin...

Ajatuksia eräästä elokuvasta

Luin arvostelun Netflixin elokuvasta Don't look up. Kehuttiin kovasti. Melkein kuplille. Pakkohan sitä oli hakeutua Netflixin äärelle, niinpä tilasin meille yksityisnäytöksen tyttären sohvalle. Popkornitkin oli sinne sitten varattu.

Kylläpä oli elokuva kehunsa ansainnut! Jos pääosissa on Leonardo Di Caprio ja Meryl Streep muutaman muun tunnetun näyttelijän kanssa, voi jo ennustaa, että filmi ei voi olla huono. Miten osuvat valinnat näyttelijöiksi! Meryl Streep USA:n hempukkapresidenttinä, pitkät kiharat hulmuten, tyhjänpäiväisyyksille kikatellen, kansliapäällikkönään ääliömäinen poikansa ei voisi olla osuvampi valinta varsinkaan sen jälkeen, kun Trump totesi Oscar-juhlien jälkeen, että hän on aivan yliarvostettu näyttelijä. Ja Leonardo Di Caprio ei ole koskaan, missään elokuvassa pettänyt odotuksia. Eikä tässäkään, hän on uskottava hieman nuhjuisena tähtitieteen proffana. Tohtorin väitöstä tekevä nuori nainen (Jennifer Lawrence, ainakin nuorison tuntema) huomaa tutkimuksissaan, että maata lähestyy niin suuri komeetta, että se tulee tuhoamaan kaiken elämän maapallolta. Kuusi kuukautta on aikaa. Vähänkö tämä kiinnostaa presidenttiä avustajakaarteineen tai tv-shown ankkureita, joille paljon tärkeämpi aihe on laulajatähden avioero yms. - Sitten kun tieto lopultakin menee perille, alkaa kinastelu siitä, miten parhaiten tehdään rahaa tällä komeetalla. Areenalle astuu hyvin erikoinen it-miljardööri (ketähän mahtaneekaan muistuttaa?), joka riemuitsee siitä, että meteoriitista (kunhan se saadaan hajoitettua ennen törmäystä) saadaan maapallolla kortilla olevia arvokkaita mineraaleja, joita tarvitaan mm. puhelimissa.

Arvostelussa sanottiin, että elokuva kertoo todellisuudessa ilmastonmuutoksesta ja näinhän se on. Päättäjät eivät oikeasti tee mitään, vaan kinastelu rahasta jatkuu, kunnes on liian myöhäistä.

Leffa olisi tietenkin hillittömän hauska, ellei samalla olisi kyse kuolemanvakavasta aiheesta. Ihmiskunnan tyhmyys ja itsekkyys paljastuu, amerikkalaisten ainakin, mutta kyllähän se koskee meitä muitakin. Leonardo ja Jennifer eivät mene komiikan puolelle missään vaiheessa, joten elokuvassa on erikoinen ristiriita, jota harvoin näkee.

Mahtaako nämä elokuvat, jotka eivät ole tavanomaisessa levityksessä, olla myös Oscar-kilpailussa mukana? Minä ainakin jakaisin monta palkintoa. Toivottavasti elokuva  jossakin vaiheessa tulee myös  normikanaville, sen arvoinen se on. Jokaisen päättäjän ja meidän tavistenkin pitäisi nähdä tämä ja miettiä, mitä MINÄ voin tehdä.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

10.09 | 17:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

...
15.06 | 20:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

...
15.06 | 16:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

...
18.05 | 12:34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS