Wayasta ja muista eläimistä

Hengenpelastaja-koiranpoika

Tämä meidän Waya ei ole metsästäjä, vaikka ammoisina aikoina onkin intiaaneja avustanut karhunmetsästyksessä. Kyllä hän vieläkin karhunjäljet tuntee ja niiden perään on innokas lähtemään. Tämä juuri havaittiin toissapäivänä, kun naapurin isäntä mokomia jälkiä tutkiskeli tien vierellä.

"Tuosta se on mennyt, mutta kääntynyt takaisin. Pennut on kuulema olleet mukana, pari kappaletta." 

Toisen naapurin koira oli jäljet havainnut, mutta kyllä se meidän Wayakin ne tunnisti. Ei hän kuitenkaan sen enempää niistä numeroa tehnyt, mitä nyt mokomista, muutamista karhun jäljistä. Ihan yhtä jännittävät hänestä ovat supikoiran tai hirven jäljet. (Mietityttää tässä: mitähän siellä koiran nenässä oikein tapahtuu? Millaista olisi aistia asioita nenällään nykyistä huomattavasti tarkemmin?)

No mutta: Pieter kertoi, että ennenkuin minä taas tulin maalle, hän oli ollut hauvelin kanssa normaalilla lenkillä Pilpan kanavalla ja paluumatkalla herra hauva oli äkkiä rynnännyt juoksuun. Vaikkei siis metsästäjä olekaan, pitää hänen sentään pikkuinen spurtti ottaa perään, kun jonkun villieläimen näkee. Pieter ei ollut huomannut ojan penkereellä olevaa isoa lintua, mutta kun Waya lähti kiitämään, lintu nousi lentoon ja pudotti kynsistään jäniksen, jonka ilmeisesti juuri oli napannut. Ihan ison jäniksen! Jänis oli tästä välikohtauksesta (luultavasti) onnellinen, vaikkei jäänyt kiittämään Wayaa, henkensä pelastajaa, vaan pötki pakoon sen kuin käpälistään irti sai!

Lintu, Pieter mukaan ehkä isokokoinen haukka, sen sijaan lensi taivaalle harmissaan mokomasta hengenpelastajasta. Pitäisikö ehkä mitalilla palkita? Hoitakoot jänikset sen puolen, minä puolestani metsästän ensi kerralla syrjäisimmillä seuduilla, hän tuumi kadotessaan kuusten latvojen ylle.

 

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

25.05 | 20:49

minulla samat oireet jo 8 vuotta joka päivä.keinuntaa kävellessä hämärässämyö pahempi. aamuisin kaikki paikallaan muutaman tunnin kun liikkuu rauhallisesti, mut

...
21.11 | 23:22

Toi urheilun seuraamattomuus ja kyvyttömyys ymmärtää yhteisöllistä onnentunnetta maaleista ja voitoista on oltava geneettistä.

...
08.11 | 20:37

Mihin noita yksityisiä tarvitaan, kun julkinen puolikin toimii, ainakin vakavien sairauksien kohdalla hyvin! Ja kun niille tulee hoppiöu, tuovat julkiseen hoito

...
08.07 | 08:24

Oisko ollut mukana Suomen somali-naisia? Höyrätäneiden suomalaisten blondien lisäksi.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS