Wayasta ja muista eläimistä

Huippuhetkiä Kaivopuistossa

Pieter tykkää viedä Wayaa aina ihmisten pariin, milloin hän vain itse on ihmisten ilmoilla cityssä.

Tänään Waya pääsi Helsingin Rajasaareen (ihana, iso koirapuisto) ja sitten oli hauveli viety Kaivopuistoon. Cafe Ursulassa, aurinkoterassilla, oli täsmälleen yksi pieni pöytä vapaana. Pieter päätti hakea kahvia ja jätti Wayan vahtimaan paikkaa. Hihna jäi tuolille, eli hauvelia ei mitenkään sidottu. - Noh, Pieterillä oli järjestyksessä ensin vessa, sitten kahvijono (vieläpä erikoiskahvijono, kunnes hänet ohjattiin automaatille!), n. 15 min siinä kuulema meni. 

Palatessaan ulos, Waya oli edelleen paikallaan. Odottamassa. Lähipöydän kaverit oli tulleet kyselemään, miten se voi olla mahdollista: jättää koira siihen noin vain, ilman hihnaa ja se ei edes reagoi, kun ohi kävelee muita koiria!

Pieter ei tietenkään muistanut mainita, että Waya ei ole kiinnostunut muista koirista (enintään Idasta siellä Heinävedellä, Idahan on Wayan tyttöystävä), hän välittää pelkästään kepistä! Jos siellä olis ollut keppi vahdittavana, niin juttu olisi voinut mennä toisinkin.

Joka tapauksessa: Waya on koulutettu niin viimeisen päälle ja siihen pystyy kuka tahansa (siis kouluttamiseen!). Tiukoilla säännöillä, mutta lempeästi. Ei tartte huutaa, eikä ikinä roimia remmillä tai vitsalla, ei ikinä. Tiukasti sanotaan ja sitten odotetaan (vaikka puoli tuntia!!), että käskyä totellaan. Joskus on palkintokin paikallaan.

Pitää tietenkin varmistaa, että koira ymmärtää, mistä on kyse. Se saattaa vaatia kärsivällisyyttä. Mutta sanoisin, että jos oot jämäkkä, tiukan ystävällinen ja palkitseva (hyvä tyttö/poika riittää periaatteessa), niin aika nopeesti oppii.

Kirjoita uusi kommentti: (Napsauta tästä)

123kotisivu.fi
merkkiä jäljellä: 160
OK Lähetetään.
Katso kaikki kommentit

| Vastaa

Uusimmat kommentit

10.09 | 17:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

...
15.06 | 20:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

...
15.06 | 16:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

...
18.05 | 12:34

Hei,
Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä teitkö joitain harjoituksia oireiden helpottamiseksi? Itsellä ollut samanlaisia oireita nyt.

...
Tykkäät tästä sivusta
Hei!
Kokeile tehdä oma kotisivu. Minäkin tein! Se on helppoa ja sitä voi kokeilla ilmaiseksi
ILMOITUS