Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

"Mitä v...tua"

Plarasin joutessani iltalehden uutisotsakkeita puhelimesta. Kuten kunnon kansalaiset tekee, koko ajan  on puhelin käsissä ja syyni päällä. Avasin otsakkeen, joka kertoi talon sortumisesta Teneriffalla. Tietysti kaikki järkyttävä herättää huomiota. Mitä tapahtui, oliko uhreja?

Uutisen jälkeen alkoivat kommentit! Innokkaita kommentoijia oli monta kymmentä! Mitä sanottavaa heillä olisi, pitääpä vilkaista. Voi luoja, mieletön toistensa sättiminenhän se sieltäkin tulvahti vastaan: ”Suosittu kohde…” ( sanottiin lehden artikkelissa).  ”Mikä vitun suosittu, ehkä joskus 80-luvulla…” ”No kuule, jos sulla on torvi varaa matkustaa Thaimaahan ja kököttää 12 tuntia lentokoneessa, niin tervemenoa vaan, minä ainakin tykkään Teneriffasta…”, tämä lomakohteiden arviointi ja mollaaminen jatkuu vaikka kuinka monen kommentin verran. Joku kertoo käyneensä vain välilaskun verran ja eikös toisella ole siihenkin kommentoitavaa: ”Ei Teneriffa ole mikään välilaskupaikka”, ”On se varakenttä Madeiralle…” , ”vittu, varakenttä Madeidalle on kyllä …(joku muu, en muista nyt nimeä)”. Tätäkin väittelyä jatkuu henkilökohtaisten solvausten tasolla : tyhmä muija, älykääpiö, idiootti jne jne.  Sillä välin osa porukkaa on siirtynyt yhtä korkeatasoiseen kommunikointiin espanjalaisten rakennustaidosta. Yksintein haukutaan koko Espanjan työtätekevä porukka, mañana-meininkiä…

Joka päivä joku asia aiheuttaa ”some-raivon” kansalaisissa. Näinhän meille kerrotaan jatkuvasti mediassa. Saavat siinä sitten kansalaiset vapaasti kirjoitella ja kiroilla sekä purkaa paineitaan haukkumalla tuntemattomia ihmisiä. En muista, mitä viestiketjua seurasin hiljattain puhelimessa. (Huom: älä nyt vaan luule, että oikeasti niihin oisin takertunut, selailen vain töissä, jos ei ole asiakkaita! Toki silmä kovana samaan aikaan pälyilen sopivia ”uhreja” sille rakkaalle vihreän kortin asialle.) Ketjussa tuli vastaan joku kymmenkunta poistettua viestiä peräkkäin ja siellä täällä vastaavia. Ylläpitäjä on siis ollut tarkkana! Jossakinhan noilla sivustoilla sanotaan, että asiattomasta viestistä voi ilmoittaa. Kerran olen itse ilmoittanut, kun törmäsin Wikipedian artikkelin keskelle piilotettuun… hm, sanoisinko nyt vain kauniisti ”sopimattomaan” tekstiin. Oikeastaan ihmettelen, miten sinne edes voi sellaista piilottaa. Wikipedian päivittäminen ei ole ihan samanlaista kuin joku muu kommentointi netissä. Mutta kyllä siellä niin luokattomasti ”keskustellaan” jo nytkin, että ihmettelen, mitä poistetut viestit ovat mahtaneet sisältää.

Menepä katsomaan vaikka suomi24:n keskusteluja, melkein mistä hyvänsä aiheesta, niin etköhän jo hetikohta törmää vihaisiin, ala-arvoisiin kommentteihin. Tässä tuli heti yksi vastaan, kun vilkaisin muoti- ja kauneus-osion alaisia keskusteluja, otin ekan, mikä sattui tulemaan eteen, eli tatuoinnit:

”…ja teidän on tatuoitava itsenne homejuustoilta näyttäviksi idiooteiksi, että mukamas erottautuisitte eduksenne porukassa kaikkein kovimmaksi turvenuijjaksi mitä vaan voi olla, heeheehee…”

Kaljuuntumisesta kyselee joku ihan asiallisesti, että auttaisikohan tämä uusi lääke, jota on mainostettu. Heti hänelle vastaa nimimerkki ”haistaäijäpaska” : ”oletko ihan zebu?” Ei aavistustakaan, mitä tuo zebu tarkoittaa, mutta hällä väliä. Jo nimimerkki kertoo jostain vakavista luonnehäiriöistä.

Helpottaakohan se kovasti oloa, kun saa sydämensä kyllyydestä mollata ketä hyvänsä? Tulee hyvät fibat? Selaavatkohan samat ihmiset eri keskusteluja vain laittaakseen sinne typeryyksiään? Sitten oon myös huomannut tämän piirteen: kysypä jostain tuotteesta ja kun siihen sitten vastaa joku, joka tietää asiasta, ollaan heti vuorenvarmoja siitä, että vastaaja on tuotteen edustaja. Sätitään ja moititaan, kiroillaan ja toivotellaan vähintään menoa helvettiin.

Sairasta menoa. 

17. huhti, 2016

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...