Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Miten helposti sitä nuorena ajatteli, että mitäs tässä, tämä kerta vain. Tämä tupakka, tämä kerta jos otettiin vähän enemmän viiniä (omapahan on krapula), tämä ihana munkkipossu, tämän kerran vain pussillinen lakuja tai kokonainen Fazerin sininen, aah, antaa mennä saman tien, säästelemisestä tulee vain vihaiseksi… Pitäähän sitä elämästä nauttia!  Vielä sitä ehtii raitistella ja ajatella linjojaan, kolesteroli-  ja sokeriarvojaan. Keski-ikään on reilusti aikaa, saati sitten vanhuuteen. Ehkä minä en edes elä silloin! Niin, ja joskushan sitä kuitenkin kuolee.

Ei sitä silloin uskonut (vaikka vanhat viisaat varoittivat), että ikä menee hujauksessa, ikä ja terveys. Niin, terveys. Se oli sen ajan murhe. Vähän sitä, vähän tätä, tuskin se on niin tärkeää. Sama laulu ja ajattelutapa on tahtonut jäädä päälle. Ei kai sitä nyt noin vähästä, ei kai tällä kerralla ole merkitystä. Ja lisäksihän me kaikki tiedetään, että tutkimuksia tulee ja menee, tänään ollaan rasvoista tätä mieltä ja huomenna tuota mieltä. Entäs se pahamaineinen sokeri? Sehän on luonnontuote, sanoo yksi! Sokeri on pahempaa kuin rasva, sanoo toinen! Siinäs näet, kellä on isoimmat rahat, kuka kovimmin huutaa, sen totuus se pätee. Kuka niistä selvän ottaa… En minä ainakaan, parasta, kun ei välitä.

Mutta kun tässä iässä tajuaa, että elämä on vanhanakin arvokasta ja laadukas elämä on tavoite tälläkin iällä, alkaa antaa arvoa noille tutkimuksille. Miksi pilata terveyttään tieten tahtoen, kun on mahdollista saada niin paljon enemmän tietoa kuin aikaisemmin, vieläpä helpommin! TV syytää terveystietoa, samoin lehdet, yhä useampien aineiden vaikutus elimistöömme selviää. Korvia ja silmiä ei kannata sulkea.

Silitin tässä yks päivä Pieterin t-paitoja. Niitä, joista olin jo aikoja sitten sanonut, että heittäisi pois, eikä laittaisi enää edes pyykkiin. Niitä, joiden kainalot ovat kopperoina. Niitä, jotka ovat siltä ajalta, jolloin hän vielä käytti dödöä. Kun oli ohjelma alumiinistä (joita on useimmissa dödöissä), dödöjen käyttö loppui meidän huushollissa. (Hajuhaittoja ei ole ilmennyt, kun kuitenkin on tapana se jokapäiväinen suihku,

!)   Ohjelmassa epäiltiin alumiiniä yhdeksi syyksi mm. alzheimeriin ja rintasyöpään. JOS dödön ja hien yhdistelmä kopristaa trikoon niin, ettei se edes pyykissä pehmene (vaikka käytössä on ties minkälaiset fosfaatit !!), niin mahtaa siinä dödössä olla melkoiset aineet. Ainakin se alumiini. Joo, ja sitähän on myös närästyslääkkeissä!

Eilen näin ohjelman glyfosaatista. Ja mitä se sitten on? Se on sitä kasvimyrkkyä, joka on vaikuttavana aineena Round-upissa, sitä, joka näivettää kasvin juurta myöten ja on muka vaaraton ihmisille. Oikeastaan loogisesti meidän pitäisi arvata, että eihän se voi olla vaaratonta. Jos se vaikuttaa kasviin, niin meihinkö ei sitten vaikuttaisi? Noh, nytpä sen onkin todettu aiheuttavan syöpää.  Glyfosaattia saa ruiskuttaa pelloille ennen kylvöä. Muutaman päivän päästä saa kylvää. Sitä EI saa ruiskuttaa enää sadonkorjuuvaiheessa. Mutta, kun myllyt ja tehtaat ottavat vuosittain vain 20 näytettä, on riski jäädä kiinni laittomasta ruiskutuksesta todella pieni. Miksi sitten ruiskuttaa laittomasti? No, jos on sateinen kesä, liian iso osa tähkiä on vielä vihreitä sadonkorjuun alkaessa; ne saadaan tuleentumaan tällä myrkyllä. – Eläimille puolestaan syötetään rehua, jossa on ulkomaista soijaa (halpaa). Se voitaisiin korvata kotimaisella härkäpavulla (kallista). Soija puolestaan viljellään glyfosaatin avustuksella (joka siis pitää rikkakasvit pellosta loitolla ja kypsyttää sadon nopeammin.  Eläimille syötetään tällaista soijapohjaista rehua, niiden lihassa on sitten ison määrät glyfosaattijäämiä.  Samoin kanadalaisissa Go-Green linsseissä mm. oli tätä myrkkyä hirveän paljon (ohjelmassa testattiin!). Go-Green? Eikö kuulosta ihan luomulta? Hm… Näin meitä myrkytetään.

Entäs karrageeni (E407)? Mitä se sitten on? Kasviperäinen lisäaine, joka tekee stabiloinnin tarpeettomaksi, sanoo Wikipedia. Aiheuttaa syöpää, sanoo tutkimus. Sekä allergioita. Kuitenkin on EU:ssa hyväksytty luomutuotteisiinkin! Ehkä se tulee kiellettyjen aineiden listalle, koska Valiokin on jo osittain siirtynyt karrageenittomiin tuotteisiin asiakkaiden toivomuksesta. E-koodit.fi (josta saa tietoa eri lisäaineiden vaikutuksista)-sivusto kehottaa välttämään karrageenia, jos kärsii ärtyvän suolen oireyhtymästä. 

Tietysti myös gluteenia tulee välttää, samoin hiilareita… Suurennuslasin kanssa pitää kauppaan mennä ja varata reilusti aikaa. On se vaikeaa ja aikaa vievää. Työstä käy! Mutta jos jaksaa nähdä vaivaa, oppii, ja asiat muuttuvat helpommiksi.

Moni sanoo, että ei jaksa mokomaa, mitä se nyt joku pieni osanen, kun ei sitä grammakaupalla syö. Niinpä. Mutta jos on siitepölyallerginen, niin ei sitäkään tartte kuin näkymättömän hippusen, kun jo oireet tulevat. Ja mitä varten sitä yleensä on allerginen? Olivatko kivikauden ihmiset allergisia?

Minä uskon (enkä edes usko, että kyseessä on uskon asia!

), että kannattaa syödä joka päivä kurkumaa (+mustapippuria), salviaa ja kookosöljyä. Joka päivä. Pähkinöitä. Paljon erilaisia kasviksia, monenvärisiä: tomaatteja, kaaleja, punajuuria, kesäkurpitsaa, fenkolia, lanttua, bataattia, sipulia, paprikaa jne. Papuja ja linssejä (mutta ei niitä kanadalaisia…).

Älä lannistu! Ei me vaan nuorina tajuttu, että näillä mennään 100-vuotiaaksi!

14. touko, 2016

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...