Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Nyt vasta katsoin Arman Alizadin ravinto-ohjelman (Täällä Pohjantähden alla-sarjassa, katsottavissa ruutu.fi:stä). Kannatti katsoa! Virallinen taho (THL) hyökkäsi ohjelmaa vastaan ja Mikael Fogelholm (THL:n ravintotieteen professori)  kieltäytyi haastattelusta. Jaa, minkä takia? Jos asia on oikea ja vieläpä ollaan just se taho, jota kansan (muka) kuuluisi kuunnella, eikö nimenomaan silloin pitäisi tulla kertomaan meille alamaisille, että hei, tässä on teille nyt OIKEAA tietoa. Vaan eipä tultu. Laitoksen johtaja (aika isoine vatsoineen…) kylläkin oli kertomassa ihan rauhallisesti, että Suomessa syödään väärin. Ei edes suositusten mukaisesti, vaan väärin ja ennen kaikkea liikaa.

Arvosteluista luin, että THL:n ukkeleita ärsyttivät ne henkilöt, jotka kertoivat omista kokemuksistaan. Koska nehän eivät merkkaa mitään, vain tilastot ovat tärkeitä. Mainitsematta jäi, että myös ruokateollisuus on tärkeää, siis sen teollisuuden alan hyvinvointi ja sijoittajien kukkaro.

Ohjelmasta jäi mieleen varsinkin eräs nuorimies, oisko nimi ollut Halmetoja, joka kertoi ja perusteli kivasti yrttien merkitystä. Sujuvasanainen ja perillä asioista.  Toinen nuorimies taas kehotti kokeilemaan 2 viikkoa näin tai noin. Miltä sitten tuntuu. Eihän sen luulisi olevan niin vaikeaa: pari viikkoa ilman maitotuotteita, pari viikkoa ilman lihaa, pari viikkoa vain tumman vihreitä vihanneksia ja kalaa jne. Sokeri pois, jauhot, pastat, riisit ja peruna pois. Miltäs tuntuu? – Paitsi, että me ollaan niin pirun heikkoja. ”Eihän yks kerta nyt merkkaa… näin pieni suklaa, yks vaivainen hampurilainen, pari viatonta pizza-sliceä, ah jäätelöä, yks tuutti vain, onhan nyt kesä…”

Katso siis ohjelma, kun vielä ehdit! Saat ajattelemisen aihetta ja ehkä jopa muutat ruokatottumuksiasi.

Tänään tulin ajatelleeksi myös sitä, että meidän perheen ruokailutottumusten muutoksen jälkeen Pieterillä ei ole ollut enää sellaisia äkillisiä verensokerin laskuja, joiden takia hän ennen kiirehti pistämään jotain suuhunsa. Tuli huono olo, väsymys ja ärtyisyys. – Nyt pysyy sokerit ruodussa, iltapäivä-päikkärit otetaan vain, kun kerran voidaan (eläkeläisen etu!). Mielialat pysyy tasaisena, kun saadaan tarpeeksi oikeita öljyjä (oliivi, kookos), siis omega-3, vitamiinejä (D:tä ainakin 100 mmg), seleeniä, magnesiumia ynnä muita kivennäis- ja hivenaineita.

Ei pidä sanoa, että voi voi, kun nyt sanotaan sitä ja huomenna tätä, mistä sitä nyt tavis tietää. Onhan se toki niin, että asiat muuttuvat, tulee uutta tutkimusta ja tietoa kaiken aikaa. Ja lööpit kailottavat asioita suurennellen niitä (Voi onkin terveellistä!!! Kuusi ainetta, joilla saat vyötärösi takaisin, Syöpää aiheuttavat…), milläpä ne muuten lukijoita nykisivät ostamaan.

Täytyy uskoa johonkin (eikös kunnon kristitty ole aina uskonut?), täytyy lukea ja ottaa selvää. Tietoa on saatavilla, mutta jos ei jaksa selvittää sen enempää, kannattaa uskoa vaikkapa Armania. Kokeilla ja todeta, millainen sitten on oma olo.

Kyllähän sitä, mutta kun on tuo liha niin heikko…

11. kesä, 2016

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...