Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Laitoin facebookiin oikein kuvankin tyttären pojasta harjoittelemassa golf-lyöntejä. Kyllä se on ihan oikeasti innostunut, eikä pelkästään näytin vuoksi. Eikä (luultavasti) vielä ymmärrä, että sitä elitistisenäkin harrastuksena  pidetään. Sama juttu miekkailun kanssa.

Golfia poika ei itse keksinyt, vaan vaari vei kerran kokeilemaan. Taisi olla kertalaakista selvä juttu. Sitten tuli lahjaksi golf-bägi ja nyt koulun loputtua kurssi. Seuraavana pitäisi päästä kiinni greencardiin. Jännittää, kun siinä pitää tietää niin paljon ja osata oikeat lyönnit, sanoo hän. Jaahas. Jos ei tämä poika sitä saa, ei sitten kukaan. Se on sinnikäs nuorimies, tämä varhaisteini, 11 v.

Miekkailun hän sen sijaan keksi itse. Äitinsä paasasi, että jotain urheilua on harrastettava ja jos ei futis tai jääkiekko kelpaa, se on sitten hiihto tai laskettelu tai vaikka kolmiloikka. Silloin poika vetäisi hatusta: miekkailu! - Kun jostakin syystä pitää olla yksilölaji. Kaikista ei näköjään ole joukkuepelaajiksi, vaan ollaan Minä Ite-tyyppejä. - Nyt on sitten miekkailtu jo muutama vuosi. Tässäkin lajissa toiset isovanhemmat tulivat avuksi: varusteet tulivat vähän kerrallan lahjaksi: on floretti, puku ja pääsuojus. 

Kolmantena hänellä on breik-tanssi. Hm, sekin sujuu ihan kivasti -näytös sen osoitti.

Tänään hän kaiken golfiin liittyvän höpöttämisensä välissä sanoi, että olis kiva alkaa harrastaa bingistä, mutta aika ei riitä kaikkeen. 

Aika ei todella riitä. Vastikään on taas kirjoiteltu lehdissä siitä, miten harrastukset vievät ajan ja rahat. Jääkiekkoa saattaa olla pahimmillaan 7 päivänä viikossa, eikä jäpikkäistä silti tule NHL-pelaajia. Lapsenlapsi kertoi kavereistaan, jotka uhraavat joka ikisen viikonlopun kiekko- tai futismatseihinsa, eivätkä silti ole edes hyviä. Futiksesta hänen kommenttinsa olivat: -anteeksi vaan jalkapallofanit - "mitä järkeä on juosta hikihatussa jonkun pallon perässä?" Noh, monen mielestä on. Toinen voisi sanoa samaa golfista...

Pääasia on, että on innostunut jostakin harrastuksesta, niin että tekeminen on kivaa ja sitä palaa halusta päästä harjoittelemaan. Miksei sitten vaikka golf? Itse olen yhtenä kesänä pelannut joka päivä minigolfia (olin joku 13-14 v, Saksassa mini-vaihdossa) ja se oli kuin huumetta. Samoin squash (niinä vuosina, kun se oli muodissa) ja tennis. Ei todellakaan ollut pakkopullaa!

Nyt sen sijaan omalla kohdalla on koko liikunta kuin tervenjuontia! Jos ei sitä koko ajan toitotettaisi että liiku liiku liiku, vetäytyisin varmaan jo ihan sovinnolla kiikkustuoliin. 

12. kesä, 2016

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...