Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Minä olen aina saarnannut tietotekniikan puolesta, että pitää pysyä kärryillä, ottaa selvää ja opetella, Istua koneen ääressä, koska ilmankaan ei voida olla. Mutta nyt, kun Nordeassa uudistetaan jälleen kerran systeemit, sanon että... Ai niin, se lapsenlapsi: äitiiiii, mummi kiroilee! Siispä jätän sanomatta sen, mitä mieli tekisi.

Ensinnäkin: olen joutunut (niin kuin me kaikki), tahtomattani Nordean asiakkaiksi. Jos mennään taaksepäin, oli  Merita, sitä ennen Skop (joka oli ainoa, joka antoi lainaksi melkein koko asunnon hinnan 70-luvulla, se pieni pakollinen "oma säästöosuus" saatiin jostain OP:stä, jonka johtokunnassa serkku istui. Juu, aina on oltava sopivia ystäviä tai sukulaisia 

). Skop jaettiin sen konkurssissa kahtia, vai muistanko väärin, osa asiakkaista pistettiin SYP:piin ja osa KOP:piin. Me jouduttiin KOP:piin. Oli tunne, että jos tässä maailmassa on jotain pysyvää, niin se on KOP. Näin on, vakuutti Jaakko Lassila telkkarissa, ja oravan häntä napautti pari kertaa vakuudeksi: kopkop. Sitten alkoi tuulla ja maailman kirjat menivät sekaisin. Ensin meni SKOP, sitten Neuvostoliitto, eikä KOP:kaan jaksanut enää sinnitellä montaa vuotta.  KOP ja SYP fuusioituivat ja nimeksi lapselle annettiin Merita. Todettiin sittemmin, että nimi kuulostaa ihan lällyltä, hienostelevalta neidiltä, joten se vaihdettiin komeammaksi: siitä tuli Nordea. NYT sitten tämä meidän Nordea on jonkun tällaisen suomi-nimisen perähikiän haarakonttori Isolle, Pullistelevalle Ruotsalaiselle Pankille, joka ei paljon näitä itäisiä asiakkaitaan nordeeraa. Rauha Jaakko Lassilan sielulle!

Vähän väliä on tullut nettipankissa viestiä: luovu yliviivaamisesta ja ota käyttöösi tunnuslukusovellus, niin maar helppoa ja mukavaa. Kaipa siinä on jo vihjailtu, että kohta tunnuslukutaulukko-systeemi jää pois, en ole jaksanut niin syvällisesti perehtyä, olen ajatellut, että kaikki aikanaan. Nyt sitten kai on tullut se aika. Aika vaihtaa pankkia. Asiakkaat S-pankin/HOK-Elannon neuvontapisteessä ovat alkaneet yhä enemmän kysellä siirtymisestä kokonaan S-pankkiin. Eräs asiakas kyseli eilen, että olenhan tietoinen  tunnuslukutaulukko- järjestelmän poisjäännistä Nordeasta. Kotona menin Nordean nettisivulle ja kuinka ollakaan, siihen pamahti tiedote: Huomasimme, että käytit tunnuslukutaulukkoa sisään kirjautumisessa... Jne. Mutta se viimeinen rivi oli se varsinainen järkytys: uusi tunnuslukusovellus toimii älylaitteellasi.

Älylaitteellasi. Sellainen on joko älypuhelin sekä android- ja iPad-tabletit, informoi Nordea. ##%&&$$$¤¤¤§§§§!!!! Laitoin jo viestiä Nordeaan, että MITÄH??? Siellä ne varmaan pohtivat ryhmätyönä, mitähän tuolle akalle vastattaisiin. Heh. Tietokoneellako ei enää pääsisi Nordeaan? Jos ei sinulla ole älylaitetta, niin on sinulla mahdollisuus ottaa myöhemmin käyttöösi tunnuslukulaitte. Mahdollisuus, myöhemmin. Entäs kun puhelin varastetaan tai häviää muuten vaan? Hakkeritko ei saisi selville salasanoja sun muita? Kamoon, aliarvioitte snowdonien ja assagneiden taidot siellä pankkimaailmassa. Ja suomalaisten sisun.

Jotkut eivät vieläkään ole oppineet käyttämään nettipankkia. Eikö olisi EDES voitu odottaa, että nämä ovat rauhassa mulla alla. Koska varmasti loputkin konttorit suljetaan, ainakin ne Nordean. S-pankissa sentään otot ja talletukset ainakin toimivat vielä kassoilla. Konttoreita S:lläkin vähennetään ja niiden sijaan pystytetään pisteitä, joissa voi käydä pankkineidin kanssa nettipuheluja. Aika vierasta varmaan monelle sellainenkin toiminta. - Mutta JOS S-pankki ei lopeta nettipankkitoimintaansa, niin  laskujaan ja maksujaan voi edelleenkina hallinnoida tietokoneella (jos tietokonetta edes osaa käyttää).

Ei ei ja ei. Överiks meni. Olen lukenut ohjeet Nordeasta useampaan kertaan ja voin jo heti sanoa, että 60 vee ja yli, huhhuh. 

On aika vaihtaa pankkia. 

PS. Tietotekniikasta paljon(kin) tietävä ystäväni vakuutti, että kyllä se kuitenkin onnistuu tiekkarillakin. Nordeasta ei ole vielä vastattu. Odotellaan.

PS 2. Nyt oli Nordean sivuilla tunnuslukuesitteessä tieto: voit käyttää t-lukusovellusta kaikissa niissä laitteissa, joissa olet sitä tottunut käyttämään. Ovat tainneet lisätä sen, vai olenko sokea ollut, kun moneen kertaan luettuani en löytänyt (tai sit se oli sitä pientä viimeisen sivun alaraeunan tekstiä, mistä meitä aina varoitellaan lainahakemuksissa, puhelinkaupoissa, vakuutussopimuksissa...)

18. loka, 2016

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...