Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Oli mitä hyvänsä Hillaryn sähköposteissa, on sanomattakin selvää, että hän olisi valintani. Oisin itsekin saattanut sekoittaa omat ja viralliset viestini, oisin itsekin saattanut sanioa julkisuudessa hieman silotellusti ja privaatisti hiukan suorempaan. Kuten: perkele, että se otti mua päähän, kun esitti siinä niin viatonta. Ja kasvokkain: Tuota, ootko nyt ihan  varma, että se meni noin? -Tai vastaavaa. Kuka meistä on aina ihan samanlainen jokaiselle samasta asiasta? Kyllä siinä vähän valitsee kuulijansa ja tilanteen, muuntelee sanomisiaan, vaikkei sentään vannoisi tänään tätä ja huomenna tota. Harva on oikestaan niin härski, että pyörtää sanansa totaalisesti. Ei siis normaalista ihmisestä voi tällä tietämyksellä sanoa että on kaksinaamainen ja valehtelija. Sanoisin, että on diplomaatti.

Katsoin tän dokkarin Clinton vs Trump (osa 1, alkuviikosta ykköseltä), jossa ei otettu kantoja kummankaan puolesta, molemmat saivat yhtä paljon tillaa dokumentissa, kerrottiin vain kummankin lapsuudesta ja nuoruudesta, haastateltiin luokkatoreita ja ystäviä.Minuun teki vaikutksen Hillaryn (konservatiivisten vanhempien tyttärenä) herääminen yhteiskunnallisiin asioihin jo nuorena. Kun he ystävättärensä kanssa menivät kuuntelemaan Martin Luther Kingiä (kotona valehtelivat menevänsä elokuviin) ja Hillarylle valkeni joitakin totuuksia hänen yhteiskunnastaan, se oli Hillarylle käännekohta. Ja takuulla hän ei siinä vaiheessa spekuloinut pyrkivänsä politiikkaan, saati sitten USA:n presidentiksi.

Minusta on todella halpamaista kaivella nyt hänen s-postejaan. Suomessa sellainen olisi lain mukaan kiellettyä. Yksityisyys on yksityistä. On olemassa kirjesalaisuus. Hillary on voinut olla huolimaton, käyttäessään henk.kohtaista postia jutuissa, joissa olisi pitänyt käyttää virallista. So what? Ikävää, mutta uskon (huom: en tiedä), että todella salaisten juttujen kanssa tuon tason tyyppi ei olisi huolimaton. Jo aiemmin FBI on todennut, että rikoksiin ei ole syyllistytty. Mutta eikun taas vaan revitään auki jotain olematonta! Niin kuin sillä olisi yhtään mitään tekemistä sen kanssa, osaatko johtaa niin käsittämättömän vaikeaa valtiota kuin USA on.

Ei anneta ihmiselle mitään mahdollisuutta oppia ja päästä irti menneisyydestä,katua, kasvaa ja kehittyä. Kaiken vaan kannat mukanasi, vahempiesi synnit ja omasi, jostain 2-vuotiaasta saakka. Siellä on ne määrätyt piirit, jotka haluaa aina vaan penkoa epäolennaisia juttuja välittämättä siitä, mihin tämä ihminen  nyt pyrkii, mitkä asiat ovat hänen silmänsä avanneet. Voihan nenä, että voi olla tuo jenkkisysteemi lapsellista!! Voisitko ikinä kuvitella TÄLLAISIA kaivetun esille Niinistön ja Haaviston välisessä presidentinvaalikamppailussa?  Et ikinä! Haaviston homoparisuhde oli ihan ok, mitään merkillisiä menneisyyksiä ei etsitty. Jos olisi, ne olisi naurettu suohon jo viidessä minuutissa. Jokainen itseään kunnioittava media tietää, millainen viestintä on ok.

Samoin Trump. Hänen kähmimiset ja kourimiset - jos ikinä tällainen tyyppi olisi edes päässyt läpi jostain lastentarhan leikkiäänestyksen ensiasteesta -. ne ois sittemmin jätetty täysin omaan arvoonsa. Olisi keskitytty vain osaamiseen, politiikkaan. Ja todettu jo ennen kandidaatiksi pääsyä, että politiikan osaamista ja kykyä hänellä ei ole. Valtioleikki  ei ole bisnes, Siinä ei voi sanoa Angela Merkelille tai Fracois Hollandelle: olet erotettu!

Viisaat on sanoneet: kansalla on sellaiset johtajat, jotka kansa ansaitsee. Kansa on yhtä kuin enemistö. Se on olevinan demokratiaa, vaikka sitähän se ei ole.Toinen puoli joutuu sitten kärsimään, rakentamaan oppositiotaan ja sille uutta tulevaisuutta neljän vuoden (USA.ssa) päähän. Sitten kansalla on taas uudet johtajat, ne, jotka se ansaitsee. Voi Amerikka-parkaa, pääsisivätköhän ne ikinä demokratiaan siellä? Pois tästä käsittämättömästä kaksipuoluejärjestelmästä! Eivät varmasti ihan ensimmäisten satojen vuosien kuluessa...

Nyt Hillary voittaa, sehän on kai selvä. Hän vie maata eteenpäin kuten super-presidentti Obama vei, mutta... meneekö se eteenpäin? Kun ei ole muita vaihtoehtoja kuin republikaanit ja demokraatit! Amerikkalaisten maailma Nii-in..,se nyt vaan ON niin mustavalkoinen.

30. loka, 2016

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...