Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Siitä on taas kirjoiteltu. Luin tänään jonkun mielipidekirjoituksen, jossa heristeltiin sormea herralle, joka oli mennyt arvioimaan, että feminismi pyrkii naisten ylivaltaan ja on siis hyvin kyseenalainen ideologia. Sormea heristeltiin aivan oikein. Nyrkkiä olis pitänyt heristellä, kun niin tyhmiä oli herra päässään aprikoinut. 

Ei todellakaan feminismi tarkoita naisten ylivaltaa, vaan tasa-arvoa. Meillä Suomessa asiat alkavat olla kunnossa, ainakin kantasuomalaisten keskuudessa. Tietenkin on niitä tänne muuttaneita, jotka yrittävät ujuttaa tänne sharia-lakeja. Että josko ihan pikkuisen. Naisten asemasta ja sellaisesta. Onneksi viranomaiset ovat sanoneet jyrkän EIn moisille aloitteille. Jopa niin, kuten ilokseni luin, että oikeusministeriöltä lähti aloitteen tyrmäävä vastaus heti seuraavana päivänä! Sekin on jo kannanotto, eli haluttiin ehkä näyttää, että kyseessä on asia, jota ei edes viedä mihinkään kabinetteihin pohdittavaksi.

Nyt kun sanon, että asiat alkavat olla kunnossa täällä, moni ehkä älähtää ja puhuu naisten eurosta, joka on ?, oisko joku 80 senttiä, en muista. MUTTA: meillä myös tytöillä on oppivelvollisuus, mahdollisuus kouluttautua ihan mille alalle haluavat ja pääsevät, ulkona voi kulkea yksin, pukeutua saa miten haluaa jne jne. Uskovaisissa piireissä (myös kristittyjen seurakunnissa) on yhä edelleen kirjoittamattomia sääntöjä ja normeja, joita ei tahdota osata kitkeä. Ja tietysti sharialait jylläävät epävirallisesti pinnan alla laittomuudestaan huolimatta. Mutta muuten ollaan selvillä vesillä.

Jos näit ihanan elokuvan, joka jälleen tuli telkkarista pari päivää sitten: Vihreä polkupyörä, huomasit eron meidän ja islamilaisen maailman välillä. Tämä saudi-arabialainen naisen asema ei suinkaan ole niitä pahimpia maailmassa, siellä tytötkin sentään ovat koulussa (en tiedä, ovatko kaikki ja onko ihan oppivelvollisuutta). Tosin tässä elokuvassa, niin kuin todellisuudessakin ehkä, tärkein oppiaine tuntui olevan koraanin ulkoluku! "Ei noin, otapa uusiks, lue laulamalla! Laulamalla se pitää esittää, niin että kuulostaa kauniilta." Makuasia, mutta minusta se kuulosti pelottavalta. - Aikuisille naisille oli tärkeintä se, mitä aviomies ajatteli, hyväksyykö tämän, hyväksyykö tuon. Ei kai se vain suunnittele kakkosvaimon ottamista? Tykkäisköhän se tästä punaisesta puvusta?

Lopussa elokuvan päähenkilö, nuori tyttö, sai haluamansa vihreän polkupyörän, vaikka tyttöjen ei ole soveliasta ajaa polkupyörällä. Tulee lapsettomuutta. Hänen voittorahansa koraanikilpailusta lahjoitettiin koulun toimesta "veljillemme Palestiinaan", mutta isän toimiin pettynyt äiti käytti punaiseen pukuun varaamansa dinaarit ostaakseen tyttärelleen sen pyörän. - Lopussa tuntui, että  toivon itu on nousemassa siinäkin ympäristössä. (Naisohjaaja, huom!). Feminismi nostaa pätään, viestit kulkevat läntisten arvojen maista ja joskus se paistaa päivä vielä aavikollekin.  

3. joulu, 2016

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...