Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

eikä missään nimessä yleistettävää. Vai...?

Satuitko katsomaan dokumentin Sharialakia Tanskassa? Kannattaa katsoa Areenasta, mutta älä provosoidu. Ehkä se on kuva nimenomaan vain ja ainostaan tanskalaisista moskeijoista ja imaameista. Tanskassa olevista muslimiyhteisöistä. Meillä ei varmaankaan ole sellaista, eikä Ruotsissa, tai Saksassa, tai Hollannissa. Ei varmaankaan.

Muslimitaustaiset toimittajat, muusta maasta muka Tanskaan muuttaneita, mies ja nainen, tekeytyivät pariskunnaksi. Piilokameroin varustettuna he saivat kuvaa moskeijoista silloin kun siellä (muka) ei ollut ketään ulkopuolisia läsnä. Vierailtiin useissa moskeijoissa (Tanskassa on 8), joku imaami saarnasi, että nyt on meidän aikamme alkanut ja me valloitamme maailman. - Niinhän kai ristiretkienkin aikana kristitytkin uhosivat valloittavansa. Mutta nyt ei enää ole ristiretkien vuosisadat menossa vaan 2017. Koraanikoulussa kerrottiin tyynesti, miten uskoton nainen kivitetään. Kuulema vain naimaton neitsyt selviäisi hengissä, hänet vain ruoskittaisiin. Huhhuh.

Pariskunnan nainen vieraili kysymässä neuvoa kaikkien moskeijoiden imaameilta, koska hänen miehensä (muka) pahoinpiteli häntä, pakotti hänet seksiin, aikoi ottaa toisen vaimon. Voi, voi, kaikki sanoivat, että niin se vaan on, lyödä saa, sängyssä on oltava suosiollinen rakkaalle siipalle, vaikka se nyt silloin tällöin vähän löisikin, ja toisen vaimon mies -tietenkin - saa ottaa. Saa ottaa neljä vaimoa, jos pystyy heidät elättämään.Ja shariatuomioistuin (ilmeisesti viikoittain kokoontuva) totesi, osapuolia haastateltuaan, että erota ei voi. Eikä poliisille saa missään tapauksessa ilmoittaa pahoipitelyistä. Eikä muillekaan tanskalaisille. Pitää vältellä kaikin tavoin intergoitumasta yhteiskuntaan, pysytellä omiensa joukossa. Lapsia saa myös lyödä, jollei ne lue koraania ja rukoile joka päivä. Ihan vaan sen verran, että oppivat kuuliaisuutta ja muistavat opin lopun ikäänsä. Töihin ei nainen saa mennä ilman miehen lupaa, eikä kunnon musliminainen mene työpaikkaan, jossa on miehiä. Jne jne.

Näitä imaameja käytiin myös ihan reilusti haastattelemassa televisioon. Jokainen sanoi, että Tanskan lakeja seurataan, ilman muuta. Jokainen sanoi myös, että nainen ja mies ovat islamissa täysin tasa-arvoisia, naisella on oikeastaan miestä enemmän vapauksia ja valtaa. Miesraukan velvollisuus kun on elättää nainen ja lapset. Puhuivat ihan eri tavalla julkisesti kuin yksityisesti.

Eihän tämä voi olla totta muiden maiden islamilaisissa yhteisöissä? Eihän? Nyt täytyy vaan uskoa, että nuoret maahanmuuttajat alkaisivat integroitua, välittämättä vanhojen neuvoista ja sharialaista. Uskaltaisivat rikkoa huonoja, väkivaltaisia ja patriarkaalisia perinteitä. Voisin sanoa, että minulle on sama, mitä tekevät ja miten ajattelevat, kunhan vaan eivät uhkaa meidän vaivalla rakennettua demokratiaamme ja hyvinvointiyhteiskuntaamme. Voisin sanoa, mutta en sano. Ei todellakaan voi olla samantekevää, mitä meidän maassamme ja muualla länsimaisia arvoja kunnioittavassa maailmassa tapahtuu. Varsinkin vielä, jos uhataan valloittaa tällä aatteella koko maailma. Isishän sitä on jo yrittänyt, verisin seurauksin. Ja huonolla tuloksella, joka kyllä kitketään sekin pois kokonaan.

Dokumentti oli järkyttävä ja uskomaton. Kuitenkin suuri enemistö ihmisistä, kuulukoon mihin tahansa uskontokuntiin, on ihan kunnon väkeä. Eivätkä halua pakottaa minua ja muita kaltaisiani omien uskomustensa ja ns. sääntöjensä orjaksi. En kai ole liian sinisilmäinen, kun sanon näin?  Meneekö siihen vielä viisisataa vuotta, ennen kuin tasa-arvo todella vallitsee maailmassa? Ei taida sekään aika riittää.

Maahantulokielloilla ei kuitenkaan islamin leviämistä ja pakkosyöttöa estetä. Se vain provosoi väkivaltaan. Jälleen kerran ainoa apu on koulutus, koulutus ja koulutus. Ihan niin kuin on ollut kehitysmaiden sairauksien ja syntyvyyden kontrolloimisessa. Koulutetaan maahanmuuttajat ja kehitysmaissa elävät ja ennen kaikkea tytöt. Tytöistä polvi paranee.

11. helmi, 2017

3

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...