Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Tai miksi pitäisi kutsua USA:n uuden asuntoministerin lausahdusta: "many immigrants came to America in chains in search of a better life" eli että monet maahanmuuttajat tulivat Amerikkaan kahleissa etsimään parempaa elämää (tai "paremman elämän toivossa" olisi kai parempi käännös).

Kyseessä on musta, eläkkeellä oleva neurokirurgi, joka oli aluksi ehdolla republikaanien presidenttiehdokkaaksikin. Taitava neurokirurgi, sanoo Wikipedia, mutta mitä sanot sinä tuosta lausahduksesta! Orjat, jotka TUOTIIN Amerikkaan täyteen sullotuissa laivoissa. Kukapa meistä ei muistaisi Kunta Kinten tarinaa Alex Haileyn (ehkä) hänen omista juuristaan kertovassa kirjassa Juuret ja sen pohjalta tehdyssä tv-sarjassa! Eivät he suinkaan vapaaehtoisesti tulleet etsimään sitä kuulua amerikkalaista unelmaa. Eivätkä edes samalla tavalla pakotettuina, kuin suurin osa nykyisistä vaeltajista ja oveen koputtajista Euroopan ovilla. Vaan pakolla, kahleissa. Orjiksi. Karmean kohtalon vangeiksi. Oletko lukenut William Styronin kirjan Nat Turnerin kapina? Kertoo todellisen tarinan orjien kapinasta 1830-luvulla Amerikassa.Tai näitkö elokuvan 12 years a slave? Karmea tarina, mutta erittäin hyvä ja koskettava elokuva.

Ystäväni oli laittanut fb-sivulleen tuon Ben Carsonin lausahduksen, toinen oli vastannut siihen: mikä tietämätön typerys. Minä puolestani siihen näsäviisaasti, että eikö ystäväsi ymmärrä sarkasmia. Koska en tiennyt, kuka Ben Carson oli enkä millään voinut käsittää että tuollainen lause sanotaan muuten kuin suurella sarkasmilla. Enkä vieläkään tahdo uskoa, että joku todella sanoo noin. Ollen varmaankin myös itse jonkun orjan jälkeläisiä. Haluaako Carson PUOLUSTAA orjuutta? Että koko pakkosiirto Afrikasta Amerikkaan olisi pitkällä tähtäimellä koitunut afrikkalaisten hyväksi, pääsivät "sivistyksen" piiriin muutaman sukupolven jälkeen. Niin, hän itsehän ON korkeasti koulutettu ja saattaisi olla, että jos isoisoisovanhempia ei oli julmasti muilutettu meren yli, hän pyörittäisi nyt Gambiassa olkikattoista savimajajuottolaa turisteille.

MUSTA mies respublikaanien riveissä! No kai siellä on aasialaisia ja latinojakin. Ehkä joku paremmin menestynyt, laillisesti maassa oleva meksikolaisurakoitsija toivoo saavansa hyvän diilin siitä muurin rakentamisesta 

, tiedä tuota. Onko tämä sitten rasismia, mitä sanon mustista? Että oletan heidän jo ihonvärinsä takia äänestävän demokraattisesti suuntauneita politikkoja, ihan vaikkapa menneisyytensä takia. Ja nykyisyydenkin. 

8. maalis, 2017

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...