Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Maailman loppu on tulossa. Aika pian. Tosi uskovat tempaistaan (huom hauska verbi: tempaistaan!) juuri sitä ennen alta pois jonnekin taivaan iloihin. Harppua vissiin soittelemaan tahi kultakannelta.

Ameriikan ihmemaassa asuva sukulaiseni on valaissut minua(kin) planeetta Nibirusta, josta kuulema heidän profeettansa Donald T on tietoinen, mutta Nasa vaikenee. Nasassa on ollut joitakin petollisia tiedemiehiä, siis Nasalle uskottomia, jotka ovat halunneet valistaa kansaa, mutta heidät on vaiennettu ikiajoisi. Huhu kertoi, että jopa jauhettu lihamyllyssä, etteivät omaiset vain löytäisi ruumiita ja tekisi johtopäätöksiään. No, kuulostaa karmealta, mutta nämä kaverit olivat varmasti tosiuskossa, joten heidänkin sielunsa jo riemuitsevat taivaan loistossa.

Tämä planeetta Nibiru on monta kertaa aurinkoa suurempi ja kiitää kohti maapalloa valtavalla nopeudella, 300 mailia sekunnissa (joka ehkä ei sittenkään ole ihan valtava nopeus!), on tällä hetkellä auringon takana piilossa, mutta törmää ihan pikaisesti, siis ensi kuussa jo, maapalloon. Kieppanneeko auringon ympäri vai pamauttaneeko siitä auringon mukaansa ja koko pläjäys sitten vain päin pallomme. En tiedä, tiedemiehet kyllä tietävät - ja uskovaiset. Ei ei, ei mitkä tahansa kirkossa kävijät, vaan TOSIuskovaiset.

Että tällaista. Joillekin se näkyy viesti tulevan ehkä jollain taivaallisella whatsappilla tai mesengerillä, meitä loppuja se ei tavoita. Koska olemme juutalaisia, hinduja, mitä lie luterilaisia ja - taivas varjelkoon (noh, ja mitenkäpä se varjelisi) - muslimeja. 

Nibiru. Biru. Siis piru. Et voi uskoa, mutta näitä tosiuskovaisia on maailmassa valtavat määrät. Kouluja käyneitäkin ihmisiä, samoja, jotka ovat vakuuttuneita siitä, että evoluutio on salaliittoteoria, maapallon loi Jumala seitsemässä päivässä n. 5 tuhatta vuotta sitten. Dinosaurukset ja ihmiset käyskentelivät paratiisissa, kunnes Eeva haukkasi omenasta ja tarjosi Aatamillekin. Ja siitäkös Jumala suuttui ja julmistui! Tietää ei saanut, se ei nyt vaan kertakaikkiaan ole ihmisten asia tietää yhtään mitään. - Olikohan sitten niin, että tämä TOSIuskovaisten joukko polveutuu jostain TOSIkatujista...

Parjattu ja - mahdollisesti väärinymmärretty emmeritusprofessori Kullervo Rainio (sosiaalipsykologia) puhui luennoilla mielellään näistä ns. uskovaisista. Kertoi juttua jostain rouvasta, joka kokosi ympärilleen oman seurakuntansa odottamaan maailmanloppua. Rouva oli saanut ILMOITUKSEN. Maailmanlopun piti tapahtua kello 6 aamulla. Omaisuudet oli myyty, työpaikat irtisanottu ynnä muut järjestelyt tehty ylöstempaisua varten. Kello 6 jälkeen, kun mitään ei tapahtunut, rouva vetäytyi viereiseen huoneeseen rukoilemaan ja saamaan viestejä taivaasta. Kello 7 hän avasi oven ja ilmoitti: Oi riemuitkaa te Maan kansa! Kun löytyi näin paljon TOSIuskovia, Jumala päätti peruuttaa maailmanlopun! 

Tätä samaa mallia toistetaan ja toistetaan. Vuosituhannen vaihde olisi kohtalokas, vuosi 2012 viimeistään. Näköjään joka vuosi! Tämä sukulaiseni laittaa näitä tiedotteitaan facebookiin ihan kaiken kansan nähtäville, on aivan 101 -prosenttisen vakuuttunut tämän Nibiru-planeetan kummallisesta reitistä ja aikomuksesta tuhota maapallo.

Piti ihan googlata hakusanalla Nibiru. Voihan nenä, löytyy Wikipediasta paaaljon tietoa, pitkät sepustukset näistä ikiaikaisista olettamuksista ja kuvitelmista. Katsopas sinäkin, ihan on mielenkiintoista. Sukulaiseni varmasti pitää näitä Wikipedian höpinöitä ja tiedemiesten kirjoituksia siellä valeuutisina ja kansan hämäämisenä. Voi voi.  Avaruustiede ei olekaan mitään lastenleikkiä!

Hiljattain oli Hesarissa kiva juttu ja ajatusleikki uskovaisten maailmankuvan mullistumisesta, jos muualta löytyisikin elämää. Vettähän jo kaiketi on löytynytkin tai ainakin jäätä. Löytyykö bakteerejakin? On jo löydetty 4000 planeettaa, joiden sijainti omaan aurinkoonsa nähden antaisi mahdollisuudet elämälle, niistä 50:ssä on vettä (niinkö se oli, en muista nyt ihan täsmälleen). Loiko Jumala nekin planeetat ja elämän siellä? Sielläkö ne olisivatkin ne valitut kansat eivätkä näitä paikallisia ollenkaan? Surffaisiko Jeesus planeetalta toiselle pelastamassa syntisiä? Kiirettä pitäisi, mutta ehkä osan tehtävistä voisi delegoida pyhälle hengelle. 

(Anteeksi, te normaali kirkkokansa. Ihan hyvä on ihmisen uskoa johonkin, saada lohtua synkkään elämään ja apua hyviltä kirkon ihmisiltä. Oli ehkä paha kirjoitus, sori siitä!)

20. kesä, 2017

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...