Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

...kuuluisa! 

Ollapa julkkis! Se taitaa olla monen nuoren ammatillinen haave nykyisin. Käsittämätön ajatus meidän ikäisille. Ei meidän nuoruudessa (siis silloin kultaisella 60-luvulla) ollut muita julkkiksia kuin Taabe Slioor. Sitten ilmestyi eka Hymy-lehti ja avot! Siitä se alkoi, ammattimainen julkkisena olo.

Hesarin kuukausiliitteessä (pakko sanoa vielä kerran: NYYH, ei mikään juttu tässäkään numerossa vedä vertoja edesmenneen Ilkka Malmbergin jutuille! Ala-ammuttu Malesian Airlinesin koneen tarina, ihan ok, mutta siitä puuttui kuitenkin se TATSHI, touch, iholle tuleva elämä ja kuolema), no niin:aloitetaanpa alusta: Hesarin kuukausiliitteessä oli juttu MaisaTorpasta, jolla on ammattina olla Maisa Torppa. Jutussa sanottiin, että Maisa Torpan nimi on lähes kaikille suomalaisille tuttu, jotenkin näin. Nimen olin kuullut, mutta en todellakaan tiennyt, mistä minun pitäisi tuntea ja tietää tämä arvon rouva/neiti. Jos joku olisi kysynyt minulta Maisan tuntomerkkejä, en todella olisi tiennyt onko tumma vai vaalea, lihava vai laiha.Jutusta luin, että kyseessä on jonkun sortin missi. Ihan nätti tyttö jutun kuvien perusteella, nuorena on ollut aikalailla Paris Hiltonin näköinen. Tämähän taas on meidän kaikkien NIIN HYVIN tuntema julkkis (jostakin syystä: on sattunut syntymään rikkaaksi perijäksi) tuolta Atlannin takaa. Jossakin vaiheessa eivät USA:n televisiouutiset  käsitelleet muuta kuin Paris Hiltonin parin päivän vankilatuomiota. Naapurissa olisi voinut atomipommi räjähtää, mutta Miss Hiltonin oikuttelut ja edesottamukset täyttivät uutiskanavat.

Ollapa julkkis...hm...Miksi? Arvostustako etsitään? Pitääkö minun näkyä ja kuulua ihan vain ilman aikojani? Pitääkö minun olla näkyvä, huomataanko minut, hyväksytäänkö minut?

Jokainen haluaa olla jollekin joku. Tärkeä, ihminen, jonka läsnäolo merkkaa jotain, jonka kuolema olisi menetys.

Moniko nuori vielä peruskoulun päättyessä TIETÄÄ, mitä haluaa tehdä isona. On niin monenlaisia taipumuksia! Valitse niistä sitten! Varsinkin, jos kuitenkin tuntuu, etten mä osaa... Eikä millään mene perille vanhemman neuvo: jos et osaa, opit kyllä. Kukaan ei ole seppä syntyessään, oppimista varten juuri ovat nämä koulut. Niissä opetetaan, niissä opitaan.

Onko sille, joka haluaa olla isona julkkis, puhuttu elämästä, valinnoista, oman tulevan työpanoksen tärkeydestä ja vaikuttavuudesta? Mitä merkkaa sellainen, että omia kuvia on jossain kuvapalveluissa kymmenittäin, mitä merkkaa tällaiselle - ei minkään tekemisen, siis taidon- ja tiedonnäytteen pohjalta -julkkikselle - vanheneminen, juorut omasta itsestä, ilkeä palaute...

Me ihmiset ollaan niin erilaisia! Eri syistä: äly, geenit, ympäristö, elämänkokemukset, ulkonäkö, taipumukset, ulkonäkö... Vanhemmilla ja isovanhemmilla on ISO ISO osuus siinä, miten lapsi sisäistää maailmansa. Miten puhut politiikasta ja yhteiskunnasta, miten puhut historiasta ja filosofiasta. Miten lapsen ehdoilla ja ymmärrystason mukaan, millä äänensävyllä.

Mutta tämä Maisa Torppa: ehkei hän kuitenkaan ole täysin bimbo blondi. Nyt suorittaa lehtijutun mukaan keskenjäänyttä lukiotaan, samoin kuin tervydenhoitoalan tutkintoa (lähihoitaja?). Ainakin hän on ymmärtänyt rahastaa ulkonäöllään. Ehkä tästä Maisasta tulee hyvinkin ihan järkevä ja oikeaa työtä tekevä ihminen. Monestihan järki tulee päähän vasta jälkijunassa. Älyä siellä kuitenkin jo pitää olla varastossa jokunen bitti, jos aikoo kouluista päästötodistuksenkin saada.

3. heinä, 2017

0

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...