Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Hieman on vielä matkaa.

Katselen parhaillaan ohjelmaa Bollywoodin tähdestä Aamir Khanista. Ehdin jo ajatella, että  tähdet, tähdet, ihana, kun teitä on. Teitä, jotka haluatte vaikuttaa ja vaikutatte maailman tärkeisiin asioihin, haluatte muutosta, ponnistelette  asioiden muuttamiseksi parempaan suuntaan: ilmaston muutokseen, saasteisiin, köyhyyteen, korruptioon ja nyt tämä Aamir: Intian naisten asemaan. Siihen kauheaan tilanteeseen, joka siellä vallitsee. Ja monessakin muussa maassa. Nainen on vapaata riistaa ja joutaa tulla raiskatuksi ja pahoinpidellyksi. Jopa ANSAITSEE tämän kohtelun.- Aamirilla on keskusteluohjelma, jossa hän nostaa esiin tyttövauvat, abortit, raiskaukset, naimakaupat, myötäjäiset, naisen  aseman yleensä.

Niin, ehdin jo ajatella: hyvä Aamir, bravoo, bravooo! Mutta sitten seurasi tyrmistys (Aamir muuten onkin paljon rohkeampi kuin ensinäkemältä tajusin): miten monet arvovaltaiset tasot, jopa naiset, ARVOSTELEVAT häntä tästä ohjelmasta! "Tällaisia julkkikset ovat, saavat ison kasan rahaa kustakin jaksosta...tällaisesta ei pitäisi puhua, provosoi vain turhia syytteitä miehiä vastaan...pitääkö lasten saada nähdä tällaista?..." Perinteet, perinteet! Naisiahan on raiskattu ja pahoinpidelty kautta aikojen, nainenhan on alempi olento, mitäpä sitä suotta muuttelemaan...

Onneksi kuitenkin on tämä Aamir. Aamir, joka uskaltaa. Koska KUITENKIN suuri (suurin) osa katsojista -ja heitähän Intiassa riittää - kuuntelee, katsoo ja oppii. Palvottu tähti puhuu näin, ehkä maailma on taas pieneltä osin valmiimpi.

Ohjelmassa eräs nainen kertoi, että kun kolmaskin tulossa oleva lapsi oli tyttö, mies käski eräänä kauniina sunnuntai-aamuna perheen tytöt ulos ja hyökkäsi vaimon kimppuun. Mies puri vaimon kasvot palasiksi. Ohjelmassa näytettiin kuvia vaimon kasvoista tämän hirvittävän pahoinpitelyn jälkeen. Ihan kuin olisi eläin raadellut. - Eläinhän ne raatelikin. Tämän naisen mies oli muuttunut eläimeksi.

Miksi? Miksi nainen olisi huonompi kuin mies? Miten tästä on tullut niin monissa kulttuureissa itsestäänselvyys, jota vastaan joudutaan taistelemaan vuosisadat ja -tuhannet. Ei ole äänioikeutta, ei ole pääsyä joihin virkoihin ja tehtäviin, seurakunnassa on paree pitää suu supussa, saa räpistellä siinä nyrkin ja hellan välissä, kolkutella lasikattoon. - Mistä ihmeestä tämä alun alkaen johtuu? Noh, selityksiähän riittää.

Parantamista riittää. Onneksi meillä on Aamir, onneksi meillä on Leonardo Di Caprio. joka jaksaa puhua ilmaston muutoksesta, onneksi meillä on rauhanaktivisti George Clooney (joo, onneksi hän on myös siitä syystä, että hän on ihana), onneksi miellä on Sting, väsymätön ihmisoikeus- ja ympäristönsuojelun puolesta taistelija , onneksi meillä on monet tähdet, jotka näkyvät ja kuuluvat. Käyttävät kuuluisuuttaan maailman parantamiseen. Ne maailmanparantajat, sinä huokaat. Niin ne. Ne saavat ehkä - toivottavasti - massat kuuntelemaan ja ehkä hieman välittämäänkin.

8. loka, 2017

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...