Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Muistat varmaan -jos olet elänyt esihistoriallisena aikana - kun oli tapana sanoa, että tää tietokone teki nyt taas ihan kumman jutun. Sitten ne (=ns asiantuntijat) sanoivat, että ei se ole se tietokone, se on aina looginen, vaan se on sen käyttäjä. - No niin vissiin. Mutta väitän, että VOIHAN se konekin tehdä, jos sen ohjelmoija ei oo ottanut huomioon jotain juttua. Ei oo tarpeeksi miettinyt sitä tolloa eläkeläistä, joka räplää sitä konetta, kun sen päähän on lopultakin saatu iskostettua, että ei se kone mee rikki, ei se räjähdä, senkus vaan alat käyttää sitä. Naputella tekstiä, näpyttää tästä ja klikata tuosta.

No, nyt mulla on tuossa oikeassa alakulmassa, ei siis ihan alhaalla vaan ehkä 3 senttiä alhaalta ja viis senttiä reunasta musta ruutu, jossa lukee google drive. Siinä se jököttää, eikä sano mitään. Ei puhu ei pukahda, ei liiku, ei inahda. Ja mullahan ei tietenkään ole aavistustakaan, miten sain sen siihen siirtymään siitä aloitussivun ruutunäkymästä ja miks se istuu siinä kuin tatti tv-mainoksen Jukka Rasilan otsassa. Saati, että koskaan ymmärtäisin, miten päästä siitä eroon.

Juu, olkoon hän sitten siinä. Mutta oli tässä hiljattain aikamoinen ongelma facebookin kanssa. Alkoi näet lähetellä nimissäni kaikille kaverelleni jotain viestiä, että "Hei kuulkaa, haluutteko tietää, miten voi Prismasta saada 500 euron lahjakortin..." tai vastaavaa. Vaihdoin salasanan facebookiin. Nyyh, en tykkää näistä salasanojen vaihdoista. Edelleen pukkasi viestiä. Sit sain hieman tietoa, yks naapuri lähetti Elisa.fi:n ohjeen ja fb:n ylläpito pisti mun tilini kiinni joksikin aikaa tämän roskapostin takia. Se on niin, jos teet sitä, jos teet tätä, niin hakkerit iskee, virukset iskee. Siinähän oot sitten sen puhtaan kaulan kanssa. - Nyt oon vaihtanut fb:n salasanan 4 kertaa...

Facebookin ylläpito kertoi, että olen ilmeisesti antanut fb:n salasanan kolmannelle osapuolelle ja siitä syystä tämä kohellus. No niinpä olin. Yhteen verkkokauppaan, joka pyysi kirjautumaan fb:n tunnuksilla. Elisan ohjeistus taas kehoitti poistamaan fb:n sovelluksista kaikki ne, joihin olisin kirjautunut fb:n tunnuksilla. Noh, sehän oli tämä verkkokauppa. Menin siis ohjeistettuun osioon fb:ssa: asetukset, sovellukset ... Mutta mitäh! Sen yhden verkkokaupan sijaan siellä oli 17 sovellusta, joihin olin kirjautunut näin. Eli kaikki ne firmat, joiden mainosta olin katsonut, kun ne olivat ilmestyneet fb-sivulle. Eli EI saa klikata mainosta auki. Jos se kiinnostaa, pitää ottaa siitä se www-osoite ja mennä sen sivulle ihan omasta selaimesta (siis esim chromesta, explorerista, firefoxista...). Silloin eivät nää facebokista tietoja kalastelevat pääse käsiksi sinuun ja sun kavereihesi.

Mikä juttu! Me vanhukset kun käytetään tällaista ikivanhaa kommunikointivälinettä kuin sähköposti ja facebook sekä sen messenger. Nuorilla on jo ihan omat juttunsa. Jotkut, kreoliittikaudelta, lähestyvät vielä snailmaililla eli kortein ja kirjein 

Minä kauhistelen tätä nykyaikaa. Tätä sähköistä tiedonvälitystä, näitä ongelmia. Pakko on vain hyväksyä, pakko on pysyä kelkassa, vaikka kyllä joskus tekisi mieli haikailla entisiä aikoja. Savumerkkejä naapurikylästä.

14. loka, 2017

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...