Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Pieter haki tänään töistä (niin kuin aina) ja höyrysi puheesta, jonka Trump oli pitänyt lapsille White Housen vuosittaisessa pääsiäismunien pyörityskisassa. Pieter sanoi, että hävetti ihan amerikkalaisten puolesta, kun kuuli presidentin uhoavan lapsille, miten armeija on nyt mahtavampi kuin koskaan ja talous ei ikuna ole ollut tällä tolalla jne jne. Lapsille! - Etsin puheen youtubesta. Siinä filmillä Melania hypähteli korkokengissään Valkoisen Talon nurmikolla kurkistellen raskaan otsatukkansa  alta ja nuori Baron murjotti  tapansa mukaan kädet kaiken aikaa puuskassa. Satuin löytämään samalla Trumpin viimevuotisen puheen partiolaisten jamboreessa. "Kävikö presidentti Obama koskaan jamboreessa?" Hilary Clintonin kampanja tuli haukuttua, obamacare tuli tietenkin lytättyä, Washington D C on kuulema viemäri, valeuutiset kertovat fucking tarinoitaan jne jne. Presidentin puhe partiolaisille! - Sitten Youtube tarjosi moneen kertaan eri yhteyksissä lausuttua: "they are great great people" ja näytti sitten 6 maaliskussa eronnutta/erotettua poliitikkoa. Great people, jotka ymmärtävät, ettei Trumpia voi ottaa tosissaan (tai että hänet ehkä nimenomaan täytyy ottaa!) ja että tätä menoa Amerikka romahtaa. - Meksikolaiset, nuo ovelat pahikset, eivät maksa sitä muuria, Trump pyysi siihen 25 miljardia, myönnettiin vaivaiset 1,5 miljardia. Obamacarea ei ole vieläkään saatu kaadettua, tullimaksut estävät vientiä ja tuontia (Raimo Sailaksella oli tänään hyvä kirjoitus Hesarissa), Unelmoijia ei millään saada karkotettua maasta, kaikki menee yhä lujempaa alamäkeä...

Mitä tapahtuukaan muualla maailmassa? Kiinassa! Afrikassa? Etelä-Amerikassa? - A-studiossa tänään oli mielenkiintoinen raportti Kiinan talouden kasvusta. Mielenmalttia on, suunnitelmallisuutta on. TIETENKIN kiinalaiset ovat kopioineet länsimaista know-howta niin maar kiireen vilkkaa. Mitä oikein odotitte, kun veitte sinne teollisuuden halvan työvoiman ääreen? Että kiinalaiset vain nöyrinä ahertaisivat, lasten pikku kätöset kokoaisivat tehtaan melussa halpaelektroniikkaa 80 sentin tuntipalkalla? - A-studion ohjelmassa kerrottiin suuresta kiinalaisesta kenkätehtaasta Etiopiassa. Siellä valmistuu kenkiä (mm) Amerikan markkinoille, esimerkiksi erästä mallia hintaan 18 $/pari. Kengät tulevat siis Etiopiasta, luultavasti tullimaksu ei ole niin kova kuin kiinalaisille tuotteille (vaikka kengät valmistaa kiinalainen yritys).- Etiopialaiset kertoivat, että kun soittaa Kiinaan ja pyytää 20 miljoonaa rautatietä varten, sieltä sanotaan, että ok, ettekö muuta tarvitse. Mutta turha toivo anella Euroopasta (tai Amerikasta). - Kiinalaiset investoivat myös Eurooppaan (Pireuksen satama!) ja Etelä-Amerikkaan. Suomikin saattaa saada osansa arktiselta alueelta, jos sinne rakennetaan jotain kuljetusväyliä. Asiantuntijat kertoivat, että vuonna 2050 Kiina aikoo olla maailman mahtavin talousmahti. Hitaasti Kiinan juna puuskuttaa yhä kiihtyvämpään vauhtiin.

Entäs sitten Pohjois-Korea? Toissailtana tuli erittäin mielenkiintoinen juttu Kim Jung-Unista (National Geography). Arvaamaton ja julkea, sotaisa kaveri, mutta ei ehkä olekaan ihan tyhmä. Silläkin suunnalla on tapahtanut edistystä taluden suhteen. Ei ole enää nälänhätää, nuori Kim haluaa nostaa kansansa elintasoa, ja julmista murhistaan huolimatta esiintyä niin kuin kansan suosima isoisänsä (eikä niin kuin pelätty isänsä)... Mutta entäs se ydinase-pelote? Todella pelottavaa, siitäkin syystä, että on osoitus Pohjois-Korean osaamisesta ja voimista saati sitten, JOS Kim kuitenkin haluaisi painaa sitä nappia. Mutta ajaako ydinasevarasto kuitenkin asiansa ja antaa pelotteena suojan  maan muulle kehitykselle? Asiantuntijat sitä ohjelmassa aprikoivat... Kiina, Pohjois-Korean liittolainen, hm... Nyt tulossa oleva tapaaminen Trumpin ja Kimin välillä, miten se vaikuttaa Kiinan ja USAn suhteeseen. Jotenkin veikkaisin, ettei tämä viimeksi mainittu suhde  tuosta lämpene. Tuntuu, ettei Kiinalla ole kauppasodassa läheskään niin paljon hävittävää kuin USAlla.

Elämme mielenkiintoisia aikoja, pojat ja tytöt, historian siivet havisevat.

4. huhti, 2018

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...