Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Lapset on siinä. Siis elämän keväässä. Oppivat meiltä vanhemmilta ja isovanhemmilta, eikö vaan? Mutta mistä ihmeestä ne ovat kehittäneet tuon nykyisen kielensä!  Ei meiltä ainakaan. Täynnä kummallisia sanoja ja lyhenteitä, varmaan jostain Pidgin Englishistä (katso Wikipediasta), mennyt jo ihan mahdottomaksi. 

Ennen vanhaan höpöteltiin jotain konttikielti, se oli muka jännittävää, kukaan sivullinen ei voinut sitä ymmärtää. Kun kohuin puntti, niin konhemmat vantti kolivat ihan ontti kommällään yntti.  

Noh, eilen sain ystäviltä hauskan ja osuvan kuvan, jossa pieni ihminen yrittää muka epätoivoon vaipuneena opettaa puhelimessa tietokoneen alkeita  mummilleen. Laitoin sen facebookiin. Tekstissä oli kuitenkin eräässä kohtaa kirjainyhdistelmä OMG. Siitäpä tenkkapoo. Päättelin, että se on siihen lipsahtanut jotenkin vahingossa, niin kuin tuo puhelinkin peijakas koko ajan tekee, vaikka on kuinka otettu asetuksista pois automaattinen korjaus. Olet varmaan huomannut, että, kun tarkistat tekstin, jota olet lähettämässä, puhelin odottaa sen ajan ja juuri, kun lähetät sitten sen tarkistetun tekstin, se korjaa jonkun sanan mieleisekseen, monesti ihan sopimattomaksi, alatyyliseksi. Sai hävetä mokoma puhelin.

Noh, yöllä tuo kirjainyhdistelmä kummitteli minulle:OMG. Yhtäkkiä välähti Oh My God. NIinpä tietysti, ei tämä mummi ihan kokonaan ole kelkasta pudonnut. Aamulla neroudestani ilahtuneena päätin kysyä lapsenlapselta (14 v) heidän käyttämiään uudissanoja selityksineen. Heti tuli lista kuin apteekin hyllyltä,  siispä opettele nämä niin osaat puhua niiden elämän keväässä olevien kieltä:

LOL = Ei ole lots of Love, vaan Laughing out loud

KVG= kato vi**u googlesta

EVVK= ei vois vähempää kiinnostaa

EMT= en mä tiedä

Kärrätä = tehdä toisen puolesta (esim. jossain pelissä)

Servata= sanoa jotain toiselle, niin, että siltä menee jauhot suuhun, eli jäätyy (oo, mikä servaus!)

Mauto= mopoauto

Denssi= nuuska

Jumpscare= yhtäkkinen säikähdys (kauhuelokuvassa tai pelissä)

Mitäs jos kehitettäis mummo- ja pappakieli? Ehdotuksia sanastoon! 

 PS. Niin ja oon sitten kuullut omin korvin nuoren sanovan, että äiti ragee (raivoo), kun äiti on vain sanonut, että laitapa hupparisi naulakkoon.

20. loka, 2018

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...