Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Jaa, että S-ryhmä päätti oikein poistaa myynnistä Antti Heikkilän kirjan Lääkkeetön elämä. Nykyaikana. Demokraattisessa hyvinvointivaltiossa. Ilmeisesti Hesarin artikkelin perusteella. Artikkeli oli otsikoitu räväkästi: ...vilisee virheitä. Sitä vilinää en havainnut asiantuntijoiden lausunnoissa, tosin en niitä virheitä myöskään havainnut Heikkilän kirjassa. Olenhan vain sen osalta ns. kokemusasiantuntija ja sitäkin kapealta alalta. Kun ei ole vielä diabeteksellä eikä syövällä kiusattu. 

Serkkuni totesi: ai, minä olen sitten VÄÄRIN parantunut, kun on Heikkilän opeilla kroonisen, kivuliaan niveltulehduksensa selättänyt. Joutui kyllä kortisonia syömään, ei kai Heikkilä akuuteissa tapauksissa kaikkia lääkkeitä lyttää. Vain ne, joita syödään turhaan ja joita lääkärit tuputtavat sen sijaan, että itse tutustuisivat ravitsemukseen.

Pieterillä on paha kolesteroli (juuri mitattu) 3,7, eli hieman yli suosituksen, hyvä on 1,7 eli yli suosituksen (> 1) ja kokonaiskolesteroli 5,3 (suositus on alle 5), mutta triglyt ovat 0,54 (suositus on alle 1,7) , jolloin kolestrolilukemilla ei ole niin väliä. Paastosokeri oli 5,5 (viitearvo 4-6), tämä oli ennen Heikkilän oppeja 6,7 (näkyy olleen useamman kerran, kun Omakannasta tarkistin). Ja meillähän ei olla tiukkapipoja, sortumia tulee vähän väliä. Tuo pulla, oh, jos nyt tämän kerran...

Kyllä ennenkin kuoltiin, tuli kolera tai rutto, ei ollut antibiootteja, ei ollut kortisonia, ei ollut rokotteita. Eikä sytostaatteja. Mutta oli kansanparantajia, joilla saattoi olla jotain tietoa. Luonnosta on moni lääke oppinsa ottanut. Jos joku tappaa (seitikki, valkoinen kärpässieni) tai huumaa (punainen kärpässieni, unikko, tupakka), niin voisiko jokin luonnosta löytyvä myös parantaa? Ei kai sentään? 

On inkivääri, kurkuma, valkosipuli, voikukan juuri, mustapippuri, mustikka, mäkikuisma, auringonhattu, lehtikaali... Toisissa on rautaa ja kalsiumia, antibiootin vastinetta tai esiastetta ja ties mitä hyvää tekeviä yhdisteitä. En tunne luontoa sen syvällisemmin, siellä vaeltelu rauhoittaa (ellei tule karhu vastaan), mutta USKON kun kerrotaan. 

Entäs nämä ikiriidan aiheet: rasvat. Joku professori kirjoitti muutama vuosi sitten, oikso ollut peräti Suomen Kuvalehdessä, että rypsiöljyn hän kelpuuttaa ruohonleikkuriinsa, siinä on väärässä suhteessa omega-6 ja -3 rasvahappoja. Ja kookosöljy, kovaa rasvaa! Kooksella elävät monet alkuperäiskansat, eikä kolesterolista tietoakaan. Voi, kumma kyllä, alkaa saada taas armon, vaikka kovaa on sekin. Transrasvat, ne jotka on käsitelty moneen kertaan ja ovat (kai) siksi kovia, ne taitavat olla pannassa kaikkien mielestä. Tällä hetkellä, toistaiseksi.

Mitä se Heikkilä oikein kirjoittaa? Syö eläinkunnan tuotteita ja kasviksia! Viljat pois ja sokerit. Pitääpä lukea uudestaan se kirja... Ja jos oikein viitsisi, pitäisi googlata lähteet. Mutta eihän sitä viitsi, olettamus on, että lähteet ovat oikein ja kirjan asiantuntijat tehneet tarkkaa työtä.- Moni Hesarin artikkelin lukenut kiitteli, kun Hesari oli antanut ilmaista mainostilaa, päättivät kirjastolainauksen sijaan oikein ostaa sen kirjan. Minä ostin itse sen jo aikoja sitten. Kun hytinä sanoi, että hän on oikeassa. Mutta että S-ryhmä näin palasi keskiajalle! Ei pornoa meidän hyllyillä, eikä Antti Heikkilää! Raamatun sieltä varmaan voi tilata, siinähän kerrotaan tositarinoita kahden tuhannen vuoden takaa, niihin uskotaan kuin pukki suuriin sarviinsa, niiden tiimoilta rakennetaan upeita kirkkoja, maksetaan papeille ja piispoille, kerätään aneita jne.

Monikohan suomalainen syöpää sairastava on tutustunut TTAC-sivuihin, The Truth About Cancer, siellä on kuuluisimpien lääkäreiden ja tutkijoiden luentoja, kirjoituksia ja haastatteluja, kaikki samoilla linjoilla kuin Antti Heikkilä. Olen katsonut kerran niiden erään luentosarjan, jossa kierrettiin ympäri maailmaa eri potilaiden ja lääkäreiden luona. Todella vaikuttavia tieteilijöitä. Mutta meillä tämä AH on kirosana monille lääketeollisuuden ilosanomaa levittäville. Ravinto, mitä se nyt on? Kunhan saat vatsasi täyteen ja sitten muutama pilleri päälle. Eikö millään voida hyväksyä sitä, että ravinto on se, mitä meidän elimistömme käyttää hyväkseen, niin hyvässä kuin pahassakin. Että lääkkeet tulevat vasta toissijaisesti, silloin kun elimistö on syystä tai toisesta pettänyt (väärä ravinto aikoinaan, liian vähän vitamiineja ja kivennäisaineita lapsena, geenit, mielipaha, pettymykset, tupakka, muut myrkyt, huono vastuskyky vaikka sitten perimänä...). Antti Heikkilä on uhka, vaaraksi lääketeollisuudelle, hui sentään.

PS. Eräs ystäväni tokaisi: luutohtori ja liikemies. miten se voisi tietää! - Niinpä, vai olisko niin, että työ tekijäänsä neuvoo, varsinkin, jos on pohjatiedot alasta ja kyky ottaa selvää, ymmärtää lukemaansa. 

 Lue täältä Antin vastine Hesarin lyttäykselle:

http://www.anttiheikkila.com/blogi/temppu-ja-miten-se-tehtiin/?fbclid=IwAR0hPaheCXyUBgs9s33r2A0wxsy4fxgHow_Qybx_gzcr_Vwm8JAlRexh37U

20. joulu, 2018

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...