Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Kun tulee liian pitkä väli kirjoituksiini, isoveljellä on ollut tapana muistuttaa nätisti: kissako vei kielen vai katkesiko kynästä lyijy tai jotain sinne päin.

Nyt on nähtävästi on isoveli kyllästynyt vahtimaan ja muistuttelemaan, 

Oon kyllä kirjoittanut, mutta tämä tietotekniikka on vaihteeksi jumittanut. Nettiyhteys on pätkinyt. Juuri, kun olen saanut pitkän ja ansiokkaan kirjoituksen valmiiksi ja lähetän sen, onkin yhteys poikki. Ja tietysti ne juuri aina katoavat, ne ansiokkaat. On soiteltu operaattorille, josta pakottivat ottamaan reitittimen, vaikka entinenkin oli olemassa. Mutta kun taloyhtiö vaihtoi operaattoria ja meillä on vastikkeeseen sisältyvä yhteys, 10 megaa muistaakseni, jos nyt yleensä sellaisista yhtikäs mitään ymmärrän. Se on joka tapauyksessa niin hidas, että pakko sitä oli lisää ottaa, sitä yhteyttä ja nopeutta. Ostettiin siis nopeutta, hassu juttu. Nopeutta. Ja se reititin, kun se kuulema... höbbälänböbbä... niin, että pakkohan se oli ostaa. Sitten pätkii. Siis onko vika operaattorissa, säässä vai reitittimessä? Kysely vain tuonne talomme fb-ryhmään ja jo siellä moni vastasi, että pätkii se heilläkin.

Tänään ei ole pätkinyt, joten uhkarohkeasti vain kirjoittamaan suoraan blogiin, sen sijaan, että kirjoittaisin wordiin, josta sitten voi siirtää blogiin. Toivottavasti onnaa.

Puhelinhan se on varsinaisesti se riesa ollut. Eräs ystäväni juuri sanoi, että hänellä on vaan se sellainen mummopuhelin. Huomaan, että on mummotunneli, mummon markka, mummopuhelin ja mummon vanha kaappikello. Nyt voisi kysyä, mikä ei kuulu joukkoon? No sehän on tietysti se kaappikello joka mittaa mennyttä aikaa, muut ovat modernien mummojen juttuja, se markkakin). 

Minun puhelimeni, Nokia 3 on ollut todellinen murheenkryyni. Nyt se lopultakin oli huollossa. Veloittivat 35 €  akun vaihdosta. Kun kaikki akut kuulema maksavat, niille ei anneta takuuta yli 6 kuukaudeksi. Kerroin, että luin takuuehdoista, että akun takuu olisi 24 kk. Ei ole, sanoi poika. Kotona tarkistin, chattailin sitten operaattorille, joka ihmetteli, mistä minä nyt sellaista olen keksinyt, ettäkö 24 kk? No takuuehdoista: 24 kk, mikäli akkua ei voi itse vaihtaa. Tässä puhelimessa ei voi. Uskoi lopulta, pyysi ottamaan yhteyttä huoltofirmaan (jossa siis Nokiani oli huollettu), kun ne kuulema ovat veloittaneet. - KIrjoitin heille meilin. Vastasivat siihen, että he kyllä tietävät, että takuu on 24 kk, eivätkä ole veloittaneet siitä.- Tässä välissä olin jo käynyt taas liikkeessa, josta olin puhelimeni ostanut. Takuulappu kädessä. Poika (en erota niitä toisistaan, kun ne kaikki ovat sellaisia siistejä, mukavannäköisiä ja reippaita) kävi näyttämässä takuuehdot pomolleen takahuoneessa ja sai kuvan maksaa minulle sen 35 € takaisin. Ei kuittia, ei allekirjoituksia. Noh, kassa varmaan ei ole täsmännyt sitten illalla.

Mutta jos et itse ymmärrä, et jaksa etsiä ja ottaa selvää. Maksat sitten sitä ja tätä sinne ja tänne. Vanhoilta varsinkin voi periä mitä vaan. 

Tietotekniikka, se on ottanut herruuden. Robotit tulevat. Ennen niin sanottiin kiinalaisista, joskus 60-luvulla. Keltainen vaara hiipii idästä. Sieltä päin taitaakin tulla niitä robotteja. Jotka toimivat wifi-yhteydellä (joka pätkii), johonkin keskusyksikköön tai johonkin.  

16. helmi, 2019

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...