Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Viime viikon torstaina pankista tuli tekstiviesti: saapunut e-lasku, vastaa A jos haluat maksaa eräpäivänä tai H jos haluat maksaa heti. Minäpä vastasin A, niinkuin aina ennenkin. Ei kuulunut vastausta. Tuli toinen lasku vielä samana päivänä, sama juttu. Vastasin, pankki ei kuitannut.

Nyt tiistaina, eilen, tuli taas lasku, vastasin kiltisti A, pankki ei kuitannut. Nettipankista näin, että kaikki nämä maksut on vahvistamatta. Ajattelin, että olkoot, enpä vahvista, odottelen. Ehkä ne siellä korjaa jotain.

Tänään kuitenkin päätin kysellä vahvistamisen perään. Chattailin. Näin, että virkailijana toimii Mr Robot. Laadin viestini hyvin selkeäsati, kirjoitin: en ole saanut vahvistusta tekstiviesti-laskun maksamisesta. Missä vika? Robotti vastasi, en ymmärrä, olen vasta aloitteleva robotti, voisitko kysyä yhden kysymyksen kerrallaan. Kirjoitin: sms-viesti ei toimi. Mr. Robot tunnusti edelleen tyhmyytensä. Yritinkö seuraavaksi, että tekstiviesti-vahvistus ei toimi. Robotti ilahtui ja lykkäsi tietoa: laskut voit vahvistaa tunnuslukusovelluksella tai nettipankissa tai tekstiviestillä tai soittamalla numeroon 0800.....

Minäpä soittamaan. Ensin pitää tunnistautua, mutta lopulta sitä saa sieltä ihan oikean ihmisen "langan päähän". Hänpä kuunteli kärsivällisesti, kun selvitin jälleen: sain tekstiviestillä ilmoituksen, että on saapunut lasku, vahvista vastaamalla A tai H. En saanut normaalia vastausta, että laskut on vahvistettu, varmista raha tilillesi eräpäiväksi.Nettipankissakin näkyy, että laskuja ei ole vahvistettu. Nyt jos en olisi käynyt nettipankissa, tulisi karhu!

Ilmeisesti kuullun ymmärtämisen harjoittelu oli jäänyt vähälle, koska henkilö alkoi selostaa, että katsotaanpa nettipankista, ovatko laskut siellä vahvistamattomina ja selvitti, että ne voi vahvistaa siellä. Minä siihen, että niinpä, mutta kun juuri selvitin, että tekstiviestivahvistus ei toimi. Ja että haluaisin, että joku teidän it-guru tarkistaisi asian. Neuvoja-rouva kuitenkin oli sitä mieltä, että jospa päivitettäisiin asetuksia. Olin jo itse löytänyt pankin sivulta mobiilipalvelut-osion. Tarkistin sieltä, että e-laskujen tekstiviestipalvelu on voimassa ja siellä on oikea numero. Sitten oli mielenkiintoinen kohta: tekstiviestien historia. Siellä luki: sinulle ei ole lähetetty tekstiviestejä.

Ai jaa, mutta jos minä yhdistän kolleegalle, hän osaa paremmin sanoa. OK. Odottelin aikani, sitten puhelimeen vastasi asiakasneuvoja, joka oli täsmälleen yhtä neuvoton. Tai ei neuvoton, hänhän  kiirehti reippaasti kertomaan, että laskut voi vahvistaa nettipankissa tai tunnuslukusovelluksella. Juu juu, mutta mistä minä tiedän, että lasku on saapunut, jos ei siitä tule tekstiviestiä? En halua sähköpostiviestiä laskuista. Vahvistat vaan tunnuslukusovelluksella, hän vaati. Miten siis (perhana vieköön) vahvistan, jos minulle ei ilmoiteta tekstiviestillä? Katsotaanpa, joo, kyllä sinulla näkyy olevan tämä e-laskujen tekstiviestisovellus käytössä. Siis kyse on nimenomaan e-laskuista. E-LASKUISTA, aivan!  No tietenkin e-laskuista (senkin valopää), muistahan ei tule (niitä saamarin) tekstiviestejä!!!  No, se voi olla, niin...jokus voi olla teknisiä vikoja. Selvä, mutta myöskään  edellisessä kuussa ei toiminut.  Vai niin, että edellisessäkään kuussa ei toiminut? Mutta nyt näkyy, että on vahvistettu. No niin (helvetti vieköön) on, kun se edellinen (v**un) rouva käski minun vahvistaa!!!

Toivottavasti pankista tulee automaattiviesti: kuinka onnistuimme palvelemaan sinua? Kirjoitanko silloin vastaukseksi ärräpäitä? Nyt onnistuin pitämään mölyt mahassani (suluissa ne näkyvät kirjoituksessa).

Tunti tuhrautui tänään pankin kanssa 

.

27. maalis, 2019

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...