Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Stand-up-komiikassakin lie kirjoittamattomat säännöt. Mistä saa ja mistä ei saa, tai ei ole fiksua vitsailla. Mutta arkielämän koomikot eivät näitä sääntöjä aina tajua. Satuitko näkemään poikani facebook-päivityksen pari päivää sitten?

On todella kurjaa, suorastaan masentavaa, kun oma poika, aivokasvaimen takia hoidossa oleva (tällä hetkellä viikon kotilomalla, ensimmäisen kerran pariin kuukauteen), ei tunnu näitä rajoja hallitsevan. Yhtä vitsiä on koko aivokasvain, mikäli facebookia on uskominen. Nyt suutuin toden teolla, kun hän monen itku-parku-nauru-hymiön säestyksellä päivitti sivuaan, että kun hakee tuettua lomaa, kannattaa liioitella roimasti, miten aivokasvain  on jo ilmapallon kokoinen ja sihisee yöllä ja kipristelee päivällä. Jotain sellaista typerää tekstiä. Olin kauhistunut ja pyysin poistamaan päivityksen. Pitkin hampain poika sen tekikin, mutta kirjoitteli tyyliin: miten sitä nyt yks mokoma aivokasvain noin saa reagoimaan, allergiaa varmaan? Eikä ymmärrä, vaikka rautalangasta väännän, että kyse ei ole aivokasvaimesta vaan veronmaksajien ja viranomaisten  halveksimisesta ja halvalla panemisesta.Lopputuloksena poika poisti minut kaverilistaltaan. Mitä siinä nyt yks äiti tyhmine tiukkapipo-mielipiteineen painaa, kun on 500 selkään taputtavaa tykkääjää jonossa!

Jos yhteiskunta tukee ja auttaa ihmistä, jolla parhaaseen koulunkäyntiaikaan on ollut ihan muut intressit kuin koulu, maksaa lomat ja vieläpä erittäin kalliin syöpähoidon, silloin pitäisi kiittää kädet kyynärpäitä myöten ristissä, niin kuin sanonta kuuluu, eikä naureskella Kelan ja sossun tädeille ja meille vähäisille veronmaksajille.

En todellakaan haluaisi aivokasvainta, loma sensijaan voisi olla tervetullut. Etäällä kaikesta. Tästä kaikesta kamalasta. Mutta itse joudun omat lomani kustantamaan, enkä minkään vippaskonstien avustuksella yhteiskunnalta anomaan. Ja sitten hihittelemään facebookissa, että menivätpäs halpaan! Hahhahhaa, hohhohhoo!

Hävettää pohjan puolesta. Tiedän, että hänellä on myös vaikeita aikoja ja niistä ei kyllä vitsiä väännetä. Niistä tuskin edes äidille kerrotaan, ehkä vaimolle enemmän. Vaimo on kyllä jaksanut urhoollisesti seistä rinnalla ja tukea. Epätoivon hetkiä on  hänelläkin taatusti ollut.

Muistat vanhan vitsin: Manne ja Valto nojailivat joutessaan kioskin tiskiin. Ohi käveli tummaihoinen maahanmuuttaja jolloin Manne nykäs Valtoa käsipuolesta, sanoen: Katohan sie Valto, heit myö elätellää... Mannen ja Valton tilalle saattais sopia joku muukin sossun asiakas, tai vastaavasti maahanmuuttajan tilalle.

Siitäpä pääsen erääseen toiseen rajojen rikkojaan: Halla-ahoon. Onneksi Hesari julkaisi yhteenvetoja ja kirjoituksia, joita tämä sankari-poliitikko on vuosien varrella julkaissut. Törkeää tekstiä! Ei mies edes kadu, vaan seisoo edelleen sanojensa takana, vaikka on joutunut tekstejään oikeuden määräyksellä netistä poistamaan.

Ollaanko me todella näin jakautunutta kansaa? Miten nämä kaksi suomalaista kansanosaa ikinä voisivat mahtua samaan hallitukseen? Jos Halla-ahon ihmiskäsitys on tuota luokkaa ja hänellä on seuraajia pilvin pimein, mihin ihmeeseen me ollaan menossa tässä maailmassa?

Jos maailma pysyy radallaan ja elämää vielä on  joskus 500 vuoden päästä, minä kuvittelen, että rodut ovat sekoittuneet jo miltei täysin. Ja se on ollut elämän tarkoitus. Miksi minä, minun sukuni, maani ja kansani (miten niin ne muka ovat minun?) olisivat parempia kuin naapurin?

18. huhti, 2019

5

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...