Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Cirque du Soleilta! Esittivät Harwall Areenalla  jokunen päivä sitten sellaisen ihmeellisen shown, Toruk - Avatar. Avatar-elokuvan olin nähnyt, siinähän on jonkinlainen toinen todellisuus johon joku halvaantunut kaveri - oisko tämä ollut lentajä tai astronautti - joutuu, vuorottelee sitten meidän reaalielämän ja sen toisen avatar-elämän välillä, kunnes päättää valita avatar-elämän. Siellä jalat toimivat, pystyy mihin vaan. No niin kyllä pystyivät nämä sirkuksen taituritkin! Jos etsit youtubesta nimillä Toruk ja Avatar ja Cirque de Soleil, näet palasen tätä lumousta. Pääset käsitykseen.

Sirkustaiteilijat, jotka tekivät mitä tahansa voltteja noin vain, kieppuivat ilmassa ja rakenteiden päällä, seinustoilla, putosivat ja kiipesivät olivat tietenkin uskomattomia, mutta se tekniikan määrä ja sulavuus! Se hämmästytti minua miltei vielä enemmän. Milloin oli tulta, milloin valtavat vesimassat syöksyivät näyttämön yli vieden mukanaan nuo siniset olennot (esiintyjät olivat sinisiä iholtaan = tiukat ihonnäköiset trikoot). Oikeasti ei ollut tulta, eikä ollut vettä, mutta melkein saattoi uskoa, että oli. Lapset varmaan uskoivat.

Ajatteles sitä hetkeä, kun sinulla vasta alkaa hahmottua päässäsi idea. On kymmenittäin taitavia akrobaatteja valmiina panemaan itsensä likoon, voisi sanoa henkensä uhalla (ei siellä mitään turvaverkkoja ollut), lukuisia taitavia insinöörejä ja teknikoita, jotka tietävät kaiken hydrauliikasta, sähköstä, valoista, kuvista jne. Ja siitähän se sitten lähtee, vai mitä? Lopulta sinulla on esitys tai pari kakenmaailman areenoilla. Se vaan sitten pystytetään sinne, tuosta vaan, varmistetaan, että joka mutteri on kiinni, sähköt on yhdistetty, piuhat kestää jännitteen, mikään ei prakaa, jokainen nappula ja lamppu on paikallaan ja käyttäjä niiden ohjaimissa, jokaisen esiintyjän vähäisinkin sukka ja poskipuna oikealla paikallaan, backstagella ei riidellä eikä  elämöidä, ei törmäillä toisiinsa eikä sähköjohtoihin, ei uhitella, vaan hermo pitää, luottamus on vahva. Esiintyjät, jotka näyttävät hyppivät umpimähkään ylös ja alas, törmäilevän toistensa keihäisiin, tietävät oikeasti täsmälleen, missä mennään, mistä toinen ohitetaan tai otetaan kiinni.

Aivan mahtavaa. Esitys (parti tuntia) oli todella lumoava, noitarummut pärisivät taustalla kaiken aikaa, oli hämärää, valoilla ja kuvilla saatiin monenlaista tunnelmaa aikaan, joskus laulettiin, välillä puhuttiin jotain käsittämätöntä avatar-kieltä, selostaja (joka muka kertoi omaa tarinaansa, miten hänestä tuli kauhistuttavan Toruk-linnun valtija) kertoi englanniksi, tekstitys oli suomeksi. Super super esitys.

Mutta Cirque du Soleilhan onkin ihan toista maata.

19. touko, 2019

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...