Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Todella ihanaa, että ei oikeasti tee mieli leivonnaisia eikä suklaapatukoita tai lakuja. Tai no, lakuja ehkä kuitenkin. Sitä paitsi eilen illalla sorruin ottamaan kolme palaa tummaa suklaata (eikä edes sellaista  pahaa ja tositummaa, vaan sitä Lidlin tummaa, jossa on karamellihippuja seassa. Siis oikein syntistä suklaata). Huono omatuntohan siitä seurasi, vaikka oli ne kävelyt ja uimahallit suoritettu aiemmin. Mutta siis pullaan en ole sortunut. Eikä ole mieli tehnyt (kun en ole KATSONUT niitä!), mutta jos esim tulisin kojulle, jossa tuoksuisi vasta paistettu räiskäle, siihen päälle hilloa ja kermavaahtoa, en ole varma pystyisinkö kävelemään ohi.

Miniä (ohut kuin pavunvarsi) lähetti just linkin:

Luit oikein: sokeri herättää syöpäsolut ja ruokkii niitä. Syöpäsolut oikein himoitsevat karkkia, suklaata ja pullaa. Pitsaa ja leipää. Tätähän Antti Heikkilä on vuosikaudet toitottanut. Mutta kun ihmiset eivät ole uskoneet, naureskelleet vain Antille, tai heidän oma jauhoriippuvuutensa on niin vahva, että he ovat sulkeneet korvansa ja silmänsä tältä tosiasialta. Bright line eating (BLE)- systeemin kehittäjä, aivotutkija Susan Peirce-Thompson on rottakokein todistanut, että jauhoriippuvuus on vahvempi kuin heroiiniriippuvuus. Noh, ihminen ei (yleensä) ole rotta, mutta haluan silti uskoa, että näin on. Onneksi BLE-systeemissä saa sentään syödä aamiaisella kaurahiutaleita. 30 gr. Tai vastaavan määrän hiilareita (ei muita viljoja kuitenkaan).

Aivolymfoomasta paraneva poikani on sairauden ja sen hoidon aikana kärsinyt monenlaisista takapakeista. Viimeinen hoitokerta (vielä yhden kerran kokonaisvaltaisesti jymyannos sytostaatteja ja sen jälkeen pakasteessa olevien kantasolujen palautus + siihen liittyen viikkojen eristyksissä olo) on siirtynyt ja siirtynyt. Tällä välin hän (valtavista kortisooniannoksista turvonneena), täysin sokeririippuvainen, on ahminut pitsoja ja pullia, suklaasta ja muista sokeripommeista puhumattakaan. Lupaa ja vannoo, että ei syö, ja nyt hän kyllä lopettaa, lisää rutkasti vihanneksia jne, mutta tekosyyt ovat monenlaisia: sairaalaruoka on pahaa. kaverit tuo jne. Itse hän kyllä pyytää sitä pitsaa tai hampurilaisia. Ja ihmiset sanoo: saa sitä tuossa tilanteessa syödä, on edes jotain nautintoa!

Oli pakko vähän katsoa tuota Suurin pudottaja-ohjelmaa, kun rohkeat ylipainoiset julkimot siinä aloittivat laihdutusurakkansa. Ohjelmassa panostetaan liikuntaan ja kasvis- ja proteiinipitoiseen ruokaan. Toivottavasti matkatavaroista on poistettu salaa tuodut herkut jotta mieliteoille ei pystytä antamaan periksi. Ne helpottuvat kyllä, kun syö tarpeeksi kunnon ruokaa (mutta ei sentään liikaa).

Ottaa vähän päähän, kun jokunen on minullekin sanonut, että mitä sinä nyt. Eihän sinun tarvitse. Ja että kaikkea saa syödä, kunhan syö kohtuudella. Niinpä, kaikkea saa syödä, JOS vaan syö kohtuudella. Mutta kun juuri sitä en osaa. Onko kohtuus, jos 4 kertaa viikossa ostaa suklaapatukan tai 1-2 kertaa syö pullaa tai päivittäin 2-3 leipäpalaa?  Ei se kyllä ole kohtuus. Minunhan ei painoindeksin mukaan tarvitsisi laihtua kuin muutaman kilon (jonka olen jo laihtunut), mutta kun vatsan tienoilla vieläkin riittää pullataikinan oloista löllöä, niin on ainakin parasta estää sitä lisääntymästä. Metabolinen oireyhtymä, joka monella Suurin Pudottaja julkuista oli, on vaarallinen juttu. Jos kävely alkaa jo olla työlästä, niin on aika todella kiinnittää huomiota kuntoon, että vanhuus olisi hieman valoisampi. En halua tehdä numeroa näistä syömisistä. Onneksi kukaan ei kiinnittänyt huomiota OAJ:n eläkeläisten retkellä, kun en ottanut kahvin kanssa marenkikakkua. Viini kyllä kelpasi, mutta sitäkin on  meidän retkillä hyvin rajoitetusti! Viini sisältää myös sokeria, sitä vaarallista lisättyä sokeria!.

7. syys, 2019

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...