Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Tultiin eilen kotiin mökiltä ja voi, en muistanut ollenkaan, että tulee Vain elämää! Mun lemppari! Äkkiä tallennus päälle, vaikka ehdin jo ajatella: Ville-Gallen päivä, mitä nyt yks räppäri. Mutta ennenkin ovat juuri räppärit yllättäneet. Ja olen heistä kirjoittanutkin. Kun ei niistä sanoista saa selvää ja ärsyttää se etukumara asento jossa tallustetaan paikoillaan käsillä eteenpäin huitoen. Välillä juostaan taakse ja sivulle ja huidotaan käsillä olemattomia kärpäsiä. 

Voi, kun me aikuiset ollaan tyhmiä! Ei ymmärretä mitään todellisesta elämästä. (Taitaa muuten olla totta monen asian suhteen). Tämä Ville-Gallekin, miten fiksu nuori mies. Oma levy-yhtiö ja kaikki. Ja ne puheet koko Satulinnan vieraiden kesken. Siinä purkavat ahdistuksiaan, pettymyksiään ja toiveitaan, henkilökohtaisiakin asioita ihan kuin kameroita ei olis. Kertovat, miten kappaleet ovat syntyneet. Kertovat, miten kummalliselta on tuntunut, kun yhtäkkiä se tuntematon minä on seissyt tuhatpäisen lauman edessä ja miltä on sitten tuntunut, jos puhelin enää ei olekaan soinut. Edellisessä jaksossa oli uskomattoman lahjakas Paula Vesala. Hänen kappaleistaan jotkut olivat niin henkilökohtaisia ja synkkiä (mitä sanot: minä tapan sinut!), että ei voi kuin arvailla kenestä on kyse. Ensimmäinen päivä Vain elämää-sarjassa oli Antti Tuiskun.  Hänestä olen joskus aiemminkin kirjoittanut: harvinen persoona. En olisi uskonut. Miten aito ihminen voi olla, kun hyppelee siinä kultaisessa haalarissaan. Syvällinen ja sydämellinen. Miten noilla hermot pitävät, kun saavat niin paljon huomiota osakseen eikä se aina ole positiivista. Tähtien musiikki ei ehkä ole sitä minun musiikkiani, mutta monesti niissä on sanoma, on laitettu sielu likoon, kaikkine haavoineen ja ruhjeineen.  Antti Tuisku muuten esitti Paula Vesalan päivänä juuri sen kappaleen, jossa lauletaan: minä tapan sinut. Hän tulkitsi omia ajatuksiaan ja tunteitaan (hän on kertonut väkivaltaisesta suhteestaan) ja varmasti jakoi tunnot laulun tehneen Paulan kanssa.

Entäs sitten se Ensi treffit! Olin ent.työpaikkani retkellä ja kysäisin jengiltä, että mitä tykkäävät, kohta on Ensi treffit alttarilla alkamassa. Tuli syvä hiljaisuus, sitten joku kiljaisi KAA-RI-NA! Joka tavua paheksuen painottaen.  Täh, minäkö? Ai, muten niin? Sitten ne kyselivät katsonko Paratiisisaarta ja Selviytyjiä ja Maajussille morsianta  ja mitä niitä nyt onkaan. Ei, en katso. Mutta Ensi treffit on opetusohjelma omasta itsestä ja parisuhteesta. Siinä saa miettiä asiantuntijan sanoja ja kummastella parien reaktioita eri asioihin ja heidän yksinäisiä pohdintojaan kameralle. Miten itse toimisit? Miksi se nyt tuon noin ottaa? Onko tuossa joku kätketty viesti, ei noin pitäisi ilmaista itseään.

Laatuohjelmia.

21. syys, 2019

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...