Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Mehiläinen on iso kansainvälinen terveydenhoitoalan yritys. Suurin omistaja on joku sijoitusyhtiö. Mikähän lie sijoitusyhtiön toimiala tai tarkoitus? Ettei vaan olisi rahan tahkoaminen osakkaille? Terveydenhuoltoa- tai hoitoa ei ehkä edes mainita toimialan kuvauksessa, mahdetaanko sitä mainita edes Mehiläisen toimialana. (Ihan muistuu mieleeni takavuosilta eräs opetusalan kentän jäsen, joka tosissaan sanoi, kun pohdiskeltiin sivistystoimen päätarkoitusta kunnassa, että sen tarkoitus on säästäminen. No, se siitä 🙂). Nyt tämä jätti ostaa toisen suuren, Pihlajalinnan (vai oliko se toisinpäin). Mitä tekee se potilasparka muuta kuin inisee, että on se niin väärin. Vaikka kustannusten luulisi pienentyvän, kun hallintoa voidaan karsia ja laitteita käyttää tehokkaammin, niin hinnat vaan nousevat, kun kilpailu häviää kokonaan. Mitä alan yrityksiä vielä on jäljellä?  Diacor meni Terveystalolle v. 2016 ja Dextra Pihlajalinnalle v 2012? Vielä jäivät Terveystalo ja Aava. Niin ja nyt tämä uusi tuleva suuri, Pihlajapörriäinen (vrt. Kevätpörriäinen, lasten jokakeväinen vitsikokoelma)

Mitä me tehdään noilla yksityisillä firmoilla? Käytkö asiakkaana, jollei sinulla ole vakuutusta tai jos et ole työterveyshuollon piirissä? Jotkut käyvät. Ja pakkohan se on loppujenkin, milloin haluat erikoislääkärille, etkä julkispuolelta saa lähetettä. Ystäväni, joka kutsuu kunnallista terveyskeskusta arvauskeskukseksi, ottaa influenssarokotuksetkin yksityiseltä, kun kokee saavansa paremmat rokotukset. Tässä muistuukin mieleeni erään tuttavani tilanne takavuosilta. Hän oli loukannut liikenneonnettomuudessa olkapäänsä ja hoidatti sitä julkisella puolella. Mutta päätti kuitenkin varmuuden vuoksi mennä vielä yksityisellekin. Olipa nolo juttu, kun lääkäriasemalla oli häntä vastaanottamassa täsmälleen sama lääkäri, jonka pakeilla hän oli ollut julkispuolella!

No, mutta tästä yrityskaupasta. Eräs ystäväni soitti tänään tuohtuneena ja sanoi soittaneensa asiasta SAK:hon. Oli antanut niiden siellä kuulla, että tässä olisi nyt kyllä se lakon paikka! Että saisivat estettyä tuollaisen poskettoman typerän yrityskaupan.  Siis laiton lakko? Eihän yrityskauppa ole todellakaan niiden asioiden listalla, joiden takia lain mukaan voidaan lakkoilla. Ja kuka sitten lakkoilisi? Näiden yritysten työntekijätkö  vai olisiko peräti yleislakko tulossa? Kyllä se on niin, että yritykset on yrityksiä. Niin kuin veljeni sanoi, olivatpa sitten terveydenhoitoalan tai vaikka konepajateollisuuden alan firmoja, ne tekevät, mitä niiden osakkaat haluavat ja mitä niiden hallitukset päättävät. Eihän tämä kauppa hyvästä ole. Siis ilmeisesti ei, mutta minkäs teet!

Sote-jutut on mulle vähän vierasta puhetta. Niin paljon kun siitä jauhettiin Sipilän hallituksen aikaan, katselen mieluummin Youtubesta todellisen Kulttuurin ja Soten Suurkuluttajan, Tyyne Kettusen opettavaisia videoita. Tyyne on vallan mainio soten selittäjä, nimellä löytyy Youtubesta. Omalta kohdaltani on sanottava, että meidän perheen terveydenhuolto on toistaiseksi toiminut joustavasti ja moitteettomasta tuolla Leppävaaran terveyskeskuksessa, samoin  jonkun kerran Heinävedellä. Aina on saanut ajan ja lääkärit on olleet loistavia.

Niin, että tuota uutta firmaa en ehkä tule kovin paljon käyttämään.

6. marras, 2019

1

Toot 08.11.2019 18:37

Mihin noita yksityisiä tarvitaan, kun julkinen puolikin toimii, ainakin vakavien sairauksien kohdalla hyvin! Ja kun niille tulee hoppiöu, tuovat julkiseen hoito

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...