Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Koko syksynä en ole ehtinyt Musiikkitalolle yhteislauluihin. Tai eihän niitä tilaisuuksia olekaan kuin kerran kuussa. Tänään ehdin. Laulattajana Mari Kätkä, ihan paras! Kivat juonnot pikku kertomuksineen ja pähkäilyineen ja säestys ja taidokkaat välisoitot hänen LassePihlajamaa-hanurillaan.

Miten virkistävä kolmevarttinen! Mitä me laulettiinkaan tällä kertaa? Lämmittelyt lähti jokaiselle tutulla kansanlaululla: Jos sais kerran reissullansa, sitten tuli Juicea. Ne iki-ihanat, aikoinaan OAJ:n porukallakin merellä hoilatut (voi Paavo, Paavo ja sun veneesi Oura-Maria! Jälimmäinen jatkaa seilaamistaan jossain Varsinais-Suomen vesillä ja Paavo laulaa kantavalla äänellään jossain pilven reunalla) Viidestoista yö ja Syksyn sävel. Sitten pistettiin Helismaata alkuperäisenä ja käännöksenä. Ja mitä kaikkea siihen laulutuokioon mahtuikaan, Rauno Lehtistä ja jopa Meksikon pikajuna. Veli se aikoinaan sitä hoilasi ja säesti kitaralla. Nytpä täytyy hänet houkutella mukaan Musiikkitalolle! Tykkäisi varmaan.

Me laulajat ollaan niitä "harmaita panttereita", heh, mikä sanonta. Yks ja toinen könkkää vaivalloisesti saliin, mutta niin vaan kaikki nuortuu, kun lauluhanat avataan. Ennen vanhaan laulettiin. Aina. Bileissä (jopa Ky:llä!) iltamat päättyivät yhteislauluihin. Tai joissakin eivät päättyneet silloinkaan, sanoisiko, että melkein alkoivat laululla. Tähän teksi mieli nyt lisätä laulun sanoin: Nyt ei ne nuoret, nyt ei ne nuoret...(tunnistatko laulun? Huom. Hitlist - lue Hittimittari - tekijät!). 

Minulla on äidin vanhoja pikkukirjasia, joiden otsikko on Grinzingin laulukirja (vai olisiko Lieder), hän rakasti saksankielisiä lauluja, siihen aikaan niitä varmaan joissakin piireissä laulettiin. Niin kauan kuin  saksalaiset laulut olivat soveliaita. Oli aika, jolloin ne eivät oikein sitä tainneet olla.

Mutta kunhan nyt edes jotain laulettaisiin! Nyt vain kuunnellaan. Hyvä sekin, mutta ei korvaa laulamista, ei todellakaan korvaa. Sulasolin joululaulut lauletaan Musiikkitalon isossa konserttisalissa 9.12. klo 17 ja 19. Lippuja voi noutaa Musiikkitalon kassalta jo 25.11. alkaen. Ilmaista huvia, ja todellakin mieltä ylentävää. 

11. marras, 2019

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...