Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Naapurin mies jupisi pihalla, että vois jo tuon sotajargonin jättää; aina vaan synkistellään noissa itsenäisyyspäivän juhlissa. Juu, no, vissiin niin, mutta juhlapukukavalkaadin jälkeen siirrytään sentään jatkoille!

Jenny oli kaunis, veteraanit töpinöissään (mikä on minusta aivan fantastista, arvostan heitä suuresti) mutta siten siirryttiin jatkoille. Jos kaipaa jo muutosta ja iloisempaa tunnelmaa, eihän sitä tartte kauempaa hakea. Yhtäkkiä ollaan nuoremman väen bileissä.

Samu Haberista olin tuskin koskaan kuullut ennen kuin tutustuin häneen lempparissani "Vain elämää"-ohjelmassa. Mikä tähti!!! Entäs Ellinoora (olikohan se nyt näin?), tyttö tuolta over the rainbow (ei vaalenpunaisine  hiuksineen ole kuitenkaan rainbow-populaa). Mutta lahjakas, kivat kappaleet. OIkeastaan upea. Tulen seuraaman häntä pilven reunalta, haluan nähdä hänet omassa iässäni 🙂.

Nyt tuli juuri Samu Haberin esittämä Bye Bye Hollywood Hills, kuulema super hit. En koskaan ennen in my life ollut kuullut. Eikä ollut yhtään mitään. Ei mitään. Entiset vanhat melodiset melodiat:, Heijjaa ruussut, Katariinan kamarissa, Kallavesj, Savonmuan Hilima, Kodin kynttilät jne---Tai ehä Takarivin Taavi Ne oli jotain. Niitä hoilattiin tunteella. Niissä oli/on sitä jotain---Oi muistatkos Emma. Tai kun haluttiin ollaan up-to-date, hoilatiin Kaija  Koota.

Nyt on otettava hattu kauniiseen käteen  ja myönnettävä, että me ollaan jo edellistä tai sitä edellistä sukupolvea. PIru vie, ettei  oltais noita vanhoja pieruja. TV:stä kuuluu just Riku Niemisen esittämänä Juicen lauluja. Ne sentään säilyvät varmasti meidänkin jälkeen seuraaville sukupolville. Vai säilyvätkö? Jos kukaan ei niitä laula, ei hoilaa. Mies ei ymmärrä, veli ei halua, lapsenlasta ei vois vähempää kiinnostaa.

Mutta itsenäisyys, onhan se aina vaan juhlimisen arvoinen asia. Oman isän sanottiin olleen 6 vuotta sodasssa: armeija. talvsota, jatkosota. Aikamoista. Tai siis, ihan käsittämättömän järkyttävää. Kumpa me ja meitä nuoremmat sukupovet tajuis, miten hienosti ne selvisivät, säilyttivät meille isänmaan, jonne me myös voidaan pelastaa niitä. joita vainotaan. Jossa on tilaa ja työtä. Me ei koskaan unohdeta.

Mutta ollaan avoimia noille samuhabereiile, ellinoorille ja rikuniemisille. Kuunnellaan ainakin,kun lapsenlapset niitä soittaa ja niistä kertoo.

6. joulu, 2019

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...