Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Jouluradio on aika ihana, tulee vuoroon vedet silmiin nostattavaa, sitten taas "helinää helskettä, vilinää vilskettä". Sieltä tulee vähän väliä eri sovituksina myös Elsa-tätimme "Tuikkikaa oi joulun tähtöset". Viimeinen säkeistö on todella mystinen, ottaen huomioon, miten syvästi uskonnollinen Elsa-täti oli: "Kerran loppuun satu joulun saa, kyynel tähtisilmän täyttää." Ja lopulta <"virtaa vuolainen tuskan veet". Äiti aikoinaan kirjelmöi tästä kirkkohallituksen kanssa,siellä kai harkittiin koko laulun hyllyttämistä. Äiti tiesi tarkemminkin Elsan salaisuuksista. Jotain oli sattunut Elsan ja kihlattunsa välillä ja Elsa oli tullut johtopäätökseen, että parempi olla yksin, ihminen kun kuitenkin lopulta on aina yksin. Niinhän se on, parempi yksin yksin kuin kaksin yksin. Oisko tämä oivallus sitten ollut punaisena lankana kaikissa Elsan runoissa, myös tässä ihanassa joululaulussa.

Tänään on soinut myös moneen otteeseen joku kaunis uudehko laulu, jossa " JOssakin äiti lasta seimeen kapaloi" , Jeesuksesta siinä taas hehkutetaan niin kuin monissa muissakin. Pakosta tulee mieleen  al-Holin leiri. Millaisissa oloissa siellä niitä tuhansia lapsia puetaan, pestään ja ruokitaan. Mistä, maaliskuustako lähtien jo?  Mietitään ja pohditaan, mitä niille lapsille pitäisi tehdä, että tulisi oikein sammutettua tällä kertaa. Kun Antti RInne-parka erehtyi  väärin sammuttamaan.  Al-Holin leirillä saattaa palo sammua jo, ennenkuin palokunta saa päätettyä, mitä kautta letku vedetään ja mistä vesi pumpataan. Niin, ei sen puoleen, ei olisi Antin pitänyt sählätä ollenkaan naapurin tontilla. höniin siinä vain tuli.

Jotenkin on todella erikoista, että tärkeämpää kuin edes lasten pelastaminen tuntuu olevan se oman julkisivun pönkittäminen. Jos tulee virheitä tehtyä, niin se en ainakaan ole ollut minä, vaan tuo toinen (ja sen puolue!). Että kinastellaan jo vaihtoehdoista tai oikeastaan  siitä onko niitä vai ei ja mahtaako kuitenkin jossain olla joku salainen kassakaappisopimus. Voi härreguuden do! Voiko äitejä ja lapsia erottaa? Voi tai ei, nyt pitäisi, ainakin tilapäisesti. Kai Suomessa nyt on pääosin tarkoitus pitää perheet yhdessä, mutta tilanteestahan  ae riippuu! Viattomat lapset! Teinit ovat myös alaikäisiä, mutta eivät enää samanlaisia lapsia kuin pienet. Eivät enää niin viattomia. voivat olla vaarallisisakin. Heillä voi olla jo rajutkin mielipiteet, aivopesu on purrut, välivallan näkeminen, kokeminen (ehkä osallistuminenkin ) on tehnyt tehtävänsä.  Meillä vanhemmilla on kokemusta siitä, että teini saattaa olla "viisaimmillaan", ainakin omasta mielestään. On juuri keksinyt pyörän uudestaan ja innoissaan siitä. Näin pitää tehdä tai noin. Te ette koskaan ole ymmärtäneet jne. 

Me täällä länsimaissa vannotaan ainakin näin joulun aikaan Jeesuksen nimeen, pitäisikö siis kysyä mitä Jeesus tekisi? No ei, eipä kai. Lauletaan me vain "heinillä härkien kaukalon", pidetään se Jeesus lapsena, ei kysytä hänen mielipidettään, vaan toimitaan itse. Syteen tai saveen. Eikä sitten syytellä toisiamme, kun kuitenkin jotain menee pieleen.

15. joulu, 2019

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...