Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Kun elokuvan nimi on Hirviön kutsu, jätän taatusti katsomatta - ellei se tule Teemalta. Eilen tuli, ajattelin, että on joku vanha mustavalkoinen "laatuleffa", mutta vilkaisin silti tietoja. Ei, oli vuodelta 2016, minulle tuntemattomien tekijnöiden aikaansaannos, jolle oli arvostelija  antanut neljä tähteä. Piti siis katsoa, ja kyllä kannatti!

Eroperheen pikku poika (joku 10 -12 v.), koulukiusattu, ankaran isoäidin paimentamana, kielsi itseltään ilmiselvän totuuden: syöpää sairasta äiti ei tulisi selviytymään. Aina oli äidille tarjolla uusi, ihmeellinen lääke, joka nyt kyllä tehoaisi. Suojakseen poika oli kehittänyt hirviön, joka kehkeytyi talon edessä olevasta marjakuusesta aina klo 12.07, yöllä tai päivällä. Hirviö kertoi tarinoita.  Hirviön tarinat opettivat, että maailma ei ole mustavalkoinen, murhaaja voi rakastaa, ilkeä ihminen voi olla oikeassa jne. 

Pojan silmittömät aggressiot olivat ymmärrettäviä ja anteeksiannettavia. Lopulta hirviö pakotti pojan tunnustamaan, että samaan aikaan, kun hän toivoi, että äiti paranisi, hän toivoi, että kaikki olisi ohi. Eli koska hän sisimmässään tiesi, että äiti kuolisi, hän jollakin tapaa halusi hyväksyä sen ja päästä joskus irti tuskastaaan. Ristiriitaiset tunteet velloivat pojassa, painajainen piinasi joka yö. Ajatuksia herättävä elokuva!

Paljon on puhuttu viime aikoina vastakkainasettelusta. Monet ihmiset näkevät maailman joko-tai-linsseillä, eivätkä heidän silmänsä ole koskaan avautuneet. Vihollinen on vihollinen ihan kaikessa. Väärässä kaikessa, opposition mielipiteet totaalisen, sanonko mistä.  Meillä Suomessa on jo kauan sitten lanseerattu politiikkaan käsite konsensus, olisko ollut Holkerin hallituksen aikaan, jolloin taisi syntyä ensimmäinen sinipunahallitus. Samoin työmarkkinoilla. Nyt tuntuu taas, että on vähän hakusessa ja maailma on taas muuttunut mustavalkoiseksi. Eilinen filmi pisti vähän taas pohtimaan tällaisiakin.

28. joulu, 2019

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...