Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Vai miten ne pohojalaaset bruukaa sanua.

Niin, että sitä vaan tässä taas ihmettelen, että miten me ihmiset voidaan olla niin erilaisia! Kulttuurierot, tietty, mutta me, samassa yhteiskunnassa, samoja kouluja käyneet! Luin Hesarista toimitgtaja Tommi Niemisen artikkelin, jossa hän kelaa uutisia vihapuheista, ilakoinneista toisten kärsimysten äärellä. Artikkelissa mainitaan nimeltä monta perussuomalaista ja referoidaan heidän kirjoituksiaan somessa. Nieminen vertailee eri aikakausien radikaaleja liikkeitä, taistolaisia, smp:tä, lapuan liikettä, koijärveläisiä. Harvassa on ollut todellista väkivallan uhkaa, lapuan liikkeessä ehkä eniten, mutta näissä populistisimmissa persuissa on. Hän myöskin korostaa, että suuri osa perussuomalaisista kansanedustajista käyttäytyy eduskunnassa ihan aikuismaisesti (tosin heti kotiin ja someen päästyään ääni kellossa saattaa joillakin muuttua Tässä kuvaan astunee huoli äänestäjien uskollisuudesta, luulen minä.). Maltillisimmat perussuomalaiset Nieminen jopa nimeää. Halla-ahosta hän sanoo, että tämä tuomitsee väkivaltaisuuksiin tai rasismiin lietsojat, mutta onko Halla-aho kovin tosissaan, sitä Nieminen tuntuu epäilevän.

Näitä populisteja on nyt joka maassa, niin kuin tiedetään. Se on tämän ajan ilmiö, sama tyyli, jolla ennen somea saatiin kansanosat liikkeelle; haetaan joku ryhmä syytettyjen penkille. Kun itsellä menee huonosti, työtä ei ole eikä oikein huvita hakeakaan, osaamista ja uskallusta ei riitä yrittäjyyteen, on helpointa ottaa kohteeksi - syypääksi omaan kurjuuteen -  ryhmä, joka osaa ja viitsii tai ryhmä, joka eroaa meistä ulkonäöltään tai ryhmä, joka todella tarvitsee apua tässä yhteisessä maailmassa, tällä yhteisellä ei-kenenkään-maalla. Koska, jos oikein pitkälle mennään, miten tämä tai tuo maa kuuluisi meistä kenellekään. Olemme vain sattuneet syntymään tänne.

Nyt en tietenkään tarkoita, etteikö saisi olla isänmaata (ja kotia ja uskontoakin), etteikö sitä saisi puolustaa ja rakastaa, sen itsenäisyyttä ja kulttuuria vaalia. MUTTA, kun niin kovasti valitetaan, ettei lapsia synny ja kuka se meidän eläkkeet kohta maksaa, niin eikö voitais ottaa noita muista maista hädän keskeltä tulevia, heidän lapsensa syntyvät täällä, oppivat kielen ja kulttuurin, heistä tulee ihan täysin suomalaisia. Miks se ei kävis päinsä?

Mulla on Iltalehden aplikaatio (järkkyä, en muista suomalaista sanaa! Näin se kieli muuttuu!) puhelimessa ja bussissa luen. Jos jossain uutisessa kerrotaan rapakon takaisen päämiehen toiminnasta, arvostellaan, niin eikös jo ilmesty uutisen perään liuta kyseisen herran puolustelijoita!

Ivallista tekstiä, lehteä ja arvostelijoita vastaan alatyylisesti hyökkäileviä kommentteja. Samaan syssyyn haukutaan oman maan hallitus ja presidentti sekä viherpiipertäjät. 

Tämä nyt  tämän hetken linja. Trumpin kannattajat sanovat televisiossa, että ”jokainenhan tekee virheitä, mutta Trump sentään yrittää.” Just niin. Ehkä joudumme vielä kestämään toiset neljä vuotta. Ja sitten leviää rauha maailmaan tuolta valtameren takaa. Tommi Nieminen kirjoitti, että radikaalit liikkeet elävät aikansa, hiipuvat pois ja sitten tulee taas uusi radikaali liike. Toivottavasti populismin aika pian loppuu ja alkaa uusi, todellinen radikaali liike luonnon, merien  ja ilmaston pelastamiseksi.

17. helmi, 2020

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...