Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Nyt tuli sellainen elokuva Teemalta (norjalainen Mitä meistä puhutaan), että oli pakko muistuttaa itseään moneen kertaan että tämähän on vain elokuvaa, nuo ovat näyttelijöitä, eivätkä oikeasti ajattele tai toimi noin. Mutta tilanteet ja tapahtumat ovat varmasti totta monen muslimitytön ja -naisen kohdalla.

Norjalainen poikaystävä löytyy pakistanilaissyntyisen muslimitytön huoneesta, siinä vain vähän hiplataan ja pussaillaan, mutta sitäkös tytön isä uskoo. Perheen maine on pilalla! Tyttö roudataan Pakistaniin, hänelle ei tietenkään kerrota mitään, heitetään sinne vaan isän siskon perheen hoiviin. Ei puhelinta, ei tietokonetta, vain päivittäiset torikierrokset tädin kanssa. Paljonko maksavat retikat kilo? Entäs nauriit? Kuukaudet kuluvat, tytön ei ole auttanut muu kuin alistua. Lopulta hän ihastuu naapurin poikaan ja sitten tapahtuu ihan kauheita. Pussaillaan jollain kujalla ja siveyspoliisit saavat nuoret kiinni, pakottavat alasti ja ottavat kuvia. Perheen maine on taas täälläkin pilalla. Ei kun takas Norjaan.

Lastensuojelu tarjoaa apuaan, mutta tyttö ei uskalla kertoa mitään, perheen uhkaukset ovat sitä luokkaa. Mutta perhe on toki moderni, etsitään jostain sulhasehdokas, mutta tämä sentään  esitellään skypepuhelun kautta tytölle, ei tarvitse ihan näkemättä ottaa! Ylkä vaikuttaa vanhemmalta, nihkeältä ja pelottavalta, tiukkapipomuslimilta, mutta on sentään lääkäri. Se jo sinänsä auttaisi maineen palauttamisessa samoin edesauttaisi jos tytön veli myös pääsisi lääkikseen. Loppuisivat juorut ja huonot  puheet kertaheitolla!  Eikä tytön tarvitsisi enää opiskella eikä käydä töissä. Ei lääkärin rouvan tarvitse.

Ihan järkyttävää! Ahdistavaa. Miten selität noille ihmisille, miten saisit heidät ymmärtämään saati hyväksymään tasa-arvon ja yksilön vapauden!

Nämä olivat näyttelijöitä, joten he takuulla eivät ajattele noin, eivät Norjan osuudessa esiintyneet, eivätkä Pakistanissa. Mutta se, mitä he esittivät, niitä isiä, äitejä ja veljiä on vielä satojatuhansia, varmaan miljoonia.

Sitä ottaa viiteryhmänsä tästä lähempää, omasta ympäristöstään, siksi löytyy koko ajan valitettavaa täällä suloisessa Suomessammekin.  Mutta jos vertaa vaikkapa naisten asemaa noihin valtioihin, joissa koraanin varjolla naisia pidetään suorastaan vankeina, pakotetaan määrättyy muottiin, niin kyllä me saadaan olla onnellisia. Vapaita naisia ollaan! 

8. maalis, 2020

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...