Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Amerikan serkku, joka kuuluu johonkin tosiuskovaisten lahkoon, oli jokunen vuosi sitten vakuuttunut, että maailmanloppu on ihan tuota pikaa käsillä. Oli tulossa huimaa vauhtia joku iso taicvaankappale, planeetta tai komeetta, suoraan maata kohti. Nasan salaista tietoa.

Nyt tämä virus sitten, tulee noin vain odottamatta ja tekee tuhojaan. Tänään todettuja tartuntoja oli  Suomessa jo reilusti yli 200, kuinka paljon lienee toteamattomia. Jos perusterveet ihmiset sairastaa sen lievänä, ja kotona käsketään pysymään, niin iso määrä tapauksia jää pimentoon. 

Mutta eipä olla tällaista nähty, kauppojen hyllyt tyhjillään. Ja se vessapaperin hamstraus! Meillä, jossa joka kodissa  on bideesuihkut. Hätätilassa pärjättäis jopa kokonaan ilman paperia. Siis hätätilassa. Mutta lehdessä kirjoitti joku sosiologi yai psykologi, että sessapaperi luo turvaa, tulee varmaan niin lambimainen olo, että bäää. 

Toinen professori (Olli Vapalahti) taas kertoi WHO:n lisänneen vuonna 2018 ihmiskuntaa uhkaavirn tautien listalle taudin X. Ja tässä se nyt on: korona-virus. Niinkuin espanjantauti tai musta surma. Nyt meillä on paremmat hoitovalmiudet ja paremmat keinot estää viruksen leviäminen, mutta toisaalta taas olosuhteet ehkä huonommat: matkustus, yleisötapahtumat. Hygieniatasonkin luulisi olevan paremman kuin sata tai satoja vuosia sitten, mutt ei kai sekään ole totta monissa maissa. Joka tapauksessa tämä virus on jokavuotisia influenssaviruksia pahempi. Ja paljon pahempi kuin sars ja mitä niitä nyt onkaan ollut. Olen ollut lukevinani, että tällaista korona-viruksen tyyppiäkin olis aiemmin ollut, mutta kun virus aina muuttaa muotoaan ja voimistuu, ei rokotusohjelma pysy millään perässä. Kaikki muistavat sikainfluenssarokotteen (n. 10 vuotta sitten), josta lukuislle aiheutui parantumaton narkolepsia! Kyllä rokotteen kehittäminen vie paljon aikaa eikä sitä voi ihan tuosta vaan ihmisillä testata.

Nyt meillä on siis korona-virus, sitten tulee taas uusi virus tai antibiotteja kestävä bakteeri. Näinkö se luonto apuharventaa ja estää lennot, vähentää turhaa kulutusta ja turhaa autoilua? Onko tämä luonnon vastaisku? Uskon, että luonto pyrkii aina tasapainoon, mutta onhan pienempiä mailmanloppuja tullut ennenkin. Eläinkunta on vaihtunut, neandertalin ihmisistä on jäljellä vain muutamia fossiileja. Jääkaudet ovat tulleet ja menneet, valtavat taivaankappaleet ovat iskeytyneet planeettaamme. Virukset ovat aina selvinneet voittajina. Niiden kehitys kipittää tutkijoiden edellä. Niin viisas kuin ihminen onkin, ei hän kuitenkaan pysy reaaliajassa mukana tässä kilpajuoksussa luonnon kanssa. 

Mutta jos nyt kuitenkin yritetään hermostumatta  selvitä tästä koettelemuksesta! Informaatiota ainakin on saatu, kukaan ei voi muuta väittää. Sitä ei pidä nähdä paniikin lietsomisena.

15. maalis, 2020

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...