Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

ovat ykkösinhokkejani, jos elokuvista puhutaan (ja kauhu- sekä räiskintäfilmit on jo aiemmin raakattu yli ). Ja tässä sitä ollaan keskellä sellaista dystopiaa. Ihmis

et käyttäytyvät juuri niin kuin elokuvissakin, toiset hermoilee, toiset vähättelee ja naureskelee. Tässä todellisuudessa on vain se ero elokuviin nähden, ettei tule ketään Tom Cruisea tai Daniel Graigia, joka pelastaa koko maailman ja sitten taas kaikki palaa ennalleen.

Informaatiota ainakin saadaan. Ja valittajia löytyy: kerrotaan liikaa, turhaa meuhkataan, kerrotaan liian vähän, pimitetään tietoa.Ja uskokaa tai älkää, kunhan tämä katastrofi on joskus ohi,jälkiviisaita on maailma pullollaan. Sitten kertovat viisaat, että toimenpiteet oli liioitelutuja, ei tullutkaan hirveää määrää kuolleita (tai sitten väärät ihmiset kuolivat), ei tiedosteta, että ehkä juuri niiden toimenpiteiden ansiosta selvittiin. Joidenkin mielestöä toimenpiteet aloitettiin liian myöhään (koska meillä Suomessa ei koskaan osata yhtään mitään, aina on väärät ihmiset väärällä asialla, väärään aikaan).

Mielensä pahoittajia kyllä löytyy, niin kuin aina. Levillä juhlijat viis veisasivat määräyksistä ja ravintolan omistaja(porukka) vetosi siihen, että ravintolat saa olla auki. Ois nääs rahantulo loppunut.

Nyt kun se sitten loppuu, jos hiihtokeskuksetkin suljetaan, on kyseessä varmaan sairas yritys, joka Kalle Isokallion mukaan (Uusi Suomi 16.3.2020) joutaakin mennä konkkaan. Sellaisille ei teletappihallituksen (Isokallion ilmaisu) tulisi rahaa syytää. Siis, jos kampaajan asiakkaat jäävät kotiin ja föönaavat itse hiuksensa ja käyttelevät ihan itse fiskarsseja ylimääräisiin hiutupsuihinsa, on kampaajan puoti ollut jo alunperin tarpeeton. Vain ne, joilla on riittävästi pääomaa selvitä mokomasta pikku viruksesta, ovat elinkelpoisia ja mallikkaita, niitä pitää auttaa (jos sekään on tarpeen!). Onneksi Isokallio ei sentään filosofoinut sen enempää tästä tarpeettomuudesta ja hyödyttömyydestä. Ei siis ulottanut sitä muualle kuin yritysmaailmaan.

Eilen sain asiallisen artikkelin, jossa immunologi John Hopkins selvittää, miksi juuri tämä virus ja virustyyppi on paljon vaarallisempi kuin vuotuiset influenssavirukset. Tämän viruksen alkuperä ei ole "inhimillinen" (laitoin lainausmerkkeihin, koska ei kai meidän mielestä mikään virus kovin inhimillinen ole. Alkuperäinen ilmaisu oli siis human) On lähtöisin villieläimestä, tässä tapauksessa lepakosta, näin on arveltu ja  kai selvitettykin. Influenssaviruksiin meillä on jo jonkinasteinen immuniteetti, kun joka vuosi jokunen muunnelma niitä kiertää maailmaa. Kaikkea tätä on selvitetty jo mediassa. on ollut koko aukeaman kattava tietopaketti siitä, mitä tämä nimenomainen virus tekee kehossamme. 

Sitten luimme myös, että Venäjällä on taas valjastettu mittava valeuutiskampanja korona-viruksesta länsimaisen yhteiskunnan saattamiseksi kaaokseen (jossa se jo taitaa olla). Yksi tällainen ruli pari päivää sitten Chigagon serkulta. Lähetti viestin, jota yritin avata. Mutta fb ilmoitti heti, että kyseessä on valeuutinen ja alla oli riippumattomien kahden faktantarkistaja.toimiston tiedot. Näköjään fb on ryhdistäytynyt. Kuulin sitten, että kyseisessa viestissä oli kerrottu, että kurlaat vaan valkosipuli-etikkavedellä, niin jo kuolevat virukset.

Voisihan se olla, ettei niitä pahemmin levittäisi eteenpäin, jos tuollaista suuvettä hönkisi vastaantulijoiden suuntaan, mutta virusta se ei hengiltä saisi. On valkosipulin kestävää toisin kuin esim. vampyyrit

Nyt tätä dystopiaa on eletty vasta jokunen viikko. Ihmiset saadaan kaiketi ruotuun ja tottelemaan määräyksiä. Juuri tulleen tiedon mukaan Singaporessa (toinen serkku lähetti sieltä viestin) valvotaan ulkomailta tulleita siten, että satunnaisiin aikoihin tulee viranomaislta vieti , johon on vastattava. Paikannus on oltava puhelimessa päällä, niin että voivat tarkistaa oletko kotona vai huiteletko jo muualla. Kätevää, koska matkailijoita ei nyt ole paljon. Meihin yli 7-kymppisiin suomalaisiin tuota vahtimista ei voi soveltaa, kun me jääräpäät teemme mitä tahdomme, emmekä ainakaan käytä älypuhelimia, jos se vanha nokia vaan vielä suostuu toimimaan.😉

21. maalis, 2020

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...