Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Siis Trump. Nämä törttöilyt ovat kyllä niin käsittämättömiä, ettei enää edes naurata. Ekaks ihasteli malarialääkettä ja nyt sitten suositteli siivousaineita. Että ainakin selvitettäisiin, josko niitä voisi piikittää. Tai tuoda valoa kehoon. Ihan niin kuin  hölmöläiset kantoivat valoa huoneeseen säkeillä, kun oli uhohtunut tehdä ikkunat. Sitähän vois vaikka lasersäteellä  vähän valaista ja pistellä sinne tänne ja välillä hörpätä valkaisuainetta. Eiköhän virus saisi kyytiä. Ajatelkaa, jos meidän Sauli tuollaisia ääneen pähkäilisi! Kyllä siinä tohtorisetä tai -täti jo pian pois taluttaisi!

"Niin, minä en ole lääkäri", hän kyllä ilmoitti. Eipä totisesti ole. Mutta niin kuin toimistojen suunnittelupalavereissä on kannustettu: tuokaa nyt niitä ideoita, antakaa kuulua, ihan hullujankin ideoita saa tulla! Näin näköjään tunnelmoidaan presidentin toimesta USA:n tiedotustilaisuuksiaa. Paitsi, että nyt ne yllättäen ovatkin ajanhukkaa, kun lehdistö sitten vaan esittää vihamielisiä kysymyksiä ja levittää valeuutisia.

Muistatte vielä, miten hiljattain senaatti päätti, että todistajia ei tarvita käsittelyyn, jossa piti päättää, asetetaanko Trump virkarikossyytteeseen (vallan väärinkäytostä, hän pyrki hankkimaan itselleen hyötyä vaatimalla Ukrainaa selvittämään, josko Joe Bidenin pojalla olisi jotain hämäräpuuhia maassa. Tuki Ukrainalle lopetettiin kunnes jotain löytyisi. Jotenkin tällainen  juttu se oli). Senaatti päätti puheenjohtajansa päätöksellä, että todistajia ei tarvita. Kansa on jo kuulema kyllästynyt näihin ikuisiin todisteluihin. Sillä lailla. Ja kun on republikaanienemmistö, puheenjohtajan päätöksellä se enemmistö voittaa (vain senaattori Mitt Romney, rep.,uskalsi olla samaa mieltä demokraattivähemmistön kanssa). Trump on jälleen kerran päässyt kuin koira veräjästä. 

Kuulin juuri,että Chicagon  serkkuni oli vetänyt herneet, kun me täällä Suomessa vihaamme heidän hyvää presidenttiään. Ei kai me vihata, ei idioottia voi vihata, häntä voidaan sääliä, mutta tässä tapauksessa ei säälitä, vaan halveksitaan ja inhotaan. Tosin olen huomannut, että aina kun joku uutinen Trumpista on iltapäivälehdessä (joita luen puhelimesta), on kommentoijista osa sitä mieltä, että kyllä meidänkin lehdistö sitten osaa keksiä juttuja ja mollata tätä supermiestä.  Serkku on hyvin uskovainen. Mitä luulette, että Jeesus olisi sanonut Trumpista?

Pelkään pahaa, että vaaleissa tulee käymään taas ikävästi! Juuri eilen katsottiin dokumentti Kill chain - poika oli sitä suositellut jo moneen kertaan -, joka paneutui yksityiskohtáisesti USA:n vaalien haavoittuvuuteen. Pääosassa (jos nyt dokumentissä pääosan esittäjää on) oli suomalainen Harri Hursti. Hän kavereineen näytti, miten vaalikoneen voi viidessä minuutissa hakkeroida ja muuttaa tiedoissa mitä tahansa sinne tallennettua. Jopa muuttaa äänestäjien osoitetietoja,ihan pikkuisen,  niin, ettei heitä enää löydy, eikä heillä näin ollen ole äänioikeutta. Ja vaikka vaalikoneet ovat muka erillisiä laitteita, eivätkä muka ole yhteydessä internetiiin, ne kuitenkin ovat. Sekä yhteydessä toisiinsa että internettiin. Tämäkin yhdistäminen käy kädenkäänteessä. On todistettu, että Venäjä kopeloi vaalituoloksia viimeksi ja mikä tahansa taho voi sen tehdä. Alussa ja lopussa puhui tunnistamaton intialainen hakkeri ja kertoi käyneensä tietyillä vaalisivustoilla vain nähdäkseen, mitä on mahdollista tehdä. Mikä tahansa olisi ollut mahdollista. Hän sanoi jättäneensä tekemättä tällä kertaa, mutta ovi on raollaan.Ehkä ensi kerralla sitten.

Hursti on todellinen it-guru. Todella todellinen. Hämärästi muistelen hänestä olleen juttua jo joskus 25 vuotta sitten, kun oli vielä12-15-vuotias suomalainen koulupoika, teki ohjelmia syöpätutkimukselle ja jollekin toiselle lääketutkimuksen alalle sekä ainakin Veikkaukselle. Nyt taitaa täydellisesti hakkeroinnin salat, tuntuu olevan tunnettu tuolla Jenkkilässä. Kuulin juuri, että hänestä oli iso juttu Wall Street Journalissa.

Dokumentti näytti selvästi, että demokratiasta ei taida enää olla tietoakaan Anerikassa. Ehkä sisällissota on seuraava. Vaihteeksi sotisivat omalla mantereellaan, niin paljon ovat jo tuhoa muualla saaneet aikaan. Tämä nyt taisi kyllä olla laittamattomasti sanottu...

26. huhti, 2020

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...