Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Niin uskomatonta se on, että silmää voidaan tuolla tavoin ronkkia! Vaihtaa siihen uudet linssit tuosta vaan. Heti oli maailma kirkastunut ja lääkäri, (ylilääkäri peräti, kuulema yks Suomen parhaita, hoitajat valistivat) muuttui hetkessä nuorukaisesta keski-ikäiseksi ja omakuva peilissä paljasti hieman myöhemmin armottoman totuuden, jonka jo numerot kertovat. Mutta siitä viis, koko maailma kirkastui. Minulle oli sanottu, että leikkaus on ihan pikkujuttu. Mutta tunnustan, että oli aika kauhea. Miten pitkään lääkäri jollain laitteella (ultraääni) surrutti, ennen kuin sai mykiöt pois ja uudet tilalle. Vasen oli pahempi, hän sanoi, että onpa kummallisen sitkeetä. Hän jutusteli siinä mukavasti: "mistä sinä keksit tulla tänne meille? Miten olet noin aktiivinen?" Minä hengitin kiivaasti hupun alla ja sopertelin: en tiijä, mutta nyt en saa henkeä...

Pupilli oli vasemmassa laajentunut vielä tänä aamuna, josta säikähdin. Nyt illansuussa se on jo ymmärtänyt supistua ja samalla minä olen oppinut jotain uutta: nyt tajuan, miks räppärit ja muut popparit voi olla aurinkolasit päässä yökerhoissa: huumeet on laajentaneen pupillit, tulee hämärässäkin liikaa valoa silmiin. Itsekin katsoin klo 21 alkaneen leffan aurinkolasit päässä ja hyvin näkyi, paremmin kuin ilman!

Mutta niistä odotushuonejutuista. Hoitaja oli saatellut kahvihuoneeseen, missä meitä istui harvakseltaan muutama. Oli kerrottu, että siellä on kahvia, teetä ja purtavaa. Hedelmiä ja voileipiä, siitä ottaa vaan.  Tunnelma oli, niinkuin meilläpäin bruukataan, hyvin hiljainen ja välttelevä. 1,5 metrin turvavälit. Mutta minähän katson velvollisuudekseni aloittaa small talkin ja kyselin ja kertoilin. Ihmiset alkoi jutella. Sanoin, että jos oltais Ameriikoissa, ei tällaista veronmaksajien varojenkäyttöä olisi, ensimmäiseksi tivattaisiin vakuutuskorttia. Ja sitten tietenkin amerikkalaisista ja heidän arvoisasta oranssikasvostaan. Sanoin sitten, että aatelkaapa, jos meidän Sauli... Yks pyörätuoliherra siihen: Joo, kyllä Saulikin osaa. Sanoi joskus ennen kuin oli pressa, että "annamme anteeksi teille punaiset, että niin nöyrästi menitte ammuttaviksi kansalaissodassa, ettekä pistäneet hanttiin. Me annamme anteeksi."

Rohkenin epäillä, mutta herra pysyi kannassaan. Niin, että kyllä sitä meilläkin on kaikenlaista äänestäjäkuntaa. 😲

29. huhti, 2020

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...