Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Olipa hyvä haastattelu THL:n Mika Salmisesta tämän päivän lehdessä. Siis MINUN MIELESTÄNI, on pakko lisätä, kun nyt jokaisella on se oma mielipide lähes jokaisesta asiasta. Ainakin korona-viruksesta ja siihen liittyvistä ilmiöistä, määräyksista ja tilastoista.

Salminen sanoo, että tauteja on muitakin, sairastumiseen voidaan monissa tapauksissa itse vaikuttaa. Jos karkit ja tupakka kiellettäisiin (ehkä kaikki makea tai jauhoinen), suuri osa taudeista häviäisi, jos autoilu kiellettäisiin, ilmansaasteet ja onnettomuuksien uhriluku vähenisivät. Että ihmiset odottavat, että lääketiede pystyy kaikkeen, on antibiootit, on rokotukset. Hänen mukaansa lääketiede on auttanut vain n. 20 %:ssa, loppu on muuta yhteiskunnan kehitystä (hyvää tai huonoa), veden ja ruoan laatu, ilman saasteiden määrä.

Jaa-a, sitä alkaa olla väsynyt tähän 2 kuukautta kestäneeseen tilanteeseen, on vain korona-uutisia joka tuutista. Tehtiinkö oikein, tehtiinkö väärin? Joka maa vertailee itseään, omia ratkaisujaan toisiin. Ei tässä taida olla voittajia ollenkaan, pelkästään häviäjiä. Pitäiskö jo hyväksyä oma kuolevaisuus? Luin just jotain poikani kirjoitusta, jossa hän kertoi muiston lapsuudesta: isä oli tullut sanoneeksi, että me kaikki kuollaan joskus ja se oli ollut pojalle melkoinen shokki. "Ei ole totta, minä en ainakaa kuole!" Tätä kamalaa uutista oli lapsi kelannut päässään pitkän aikaa. Sitä hirveää totuutta me aikuiset ei edelleenkään pureksimatta niellä!

On vain elätettävä unelmaa, että jotenkin tästä selvitään. Kaikesta on aina selvitty. Itse miellän asian kuten ennenkin olen sanonut: oli menty kehityksessä liian pitkälle väärään suuntaan, jako oli kulkenut jo vuosikymmeniä tai -satoja näin: minulle,sinulle,minulle, minulle, sinulle, minulle, minulle, minulle, sinulle (tai ei sittenkään, ehkä mieluummin vielä kerran minulle)...Luonto tasapainottaa. Joku sanoi joskus: ahneudella on p*****nen loppu.

Ai niin, liittyiköhän tuo nyt mitenkään tuohon virukseen ja Salmisen haastatteluun? Ehkä heiveröisellä aasinsillalla voittajiin ja häviäviin: luonto voittaa.

PS. Trumpilla olisi kyllä ollut hyvä ratkaisu virusongelmaan (valitettavasti nyt on myöhäistä): jos olis testattu vähemmän, olisi paljon vähemmän tapauksia.

16. touko, 2020

2

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...