Kaarinan kotisivu

Tänään ajattelin...

Facebookissa viisaat väittelee siitä, oisko pitänyt sallia syyte kansanedustaja Juha Mäenpäätä vastaan, kun hän loihe lausumaan vertauksiaan maahanmuuttajista. Viisaat on sitä mieltä, että ei olis ollut viisasta syyttää, riittää, kun oma ryhmä nuhtelee ja kaikki edustajatoverit katsoo tuimasti, eikä puhu hälle vähään aikaan mitään (koirille tämä pätee erittäin hyvin: pidä lauman ulkopuolella ja johan nöyrtyy! Lapsillekin tämä valitettavasti pätee: ei olla näkevinään sitä! Ope ei voi väittää, että ois kiusattu!). Tai että puhemies heristää sormea ja sanoo: nyt top tykkänään tuollaiset puheet! Osa on toista mieltä. Ois pitänyt katsoa käräjillä loppuun saakka, missä sananvapauden raja tulee vastaan. Joku roti.

Enhän minä niin viisas ole, että tohtisin puuttua, mietin vain, että missä kulkee raja. Jos joku sanois: suljetaan ne keskitysleirille, laitetaan pakkotyöhän (mitäs tulivat tänne meidän ilmaisen sosiaaliturvan perässä!) tai toinen ehdottais: viedään ne saarelle ja ammutaan! Siitä saisivat! Nähdään sitten, miten innokkaita ovat enää tänne tulemaan. Saisko niin sanoa eduskunnan isossa salissa? Puheethan on julkisia ainakin siellä, jos sitten ryhmähuoneessa olisivatkin salaisia.

Jos kansanedustaja kirjoittaa blogissaan, facebookissa tai muussa somessa jotain törkyä, mites käy? Poliisi pimputtaa ovikelloa! Mutta kansanedustaja se kyllä saa sitten puhua isossa salissa läpiä päähänsä. Selvitetään se oman porukan kesken. Voisivat salaa saunaillassa sopia: sano sinä tämä, niin minä sanon tuon. Ei haittaa, ainakin kansa kuulee, että me lunastetaan vaalilupaukset! Ei oo kiihottamista kansanryhmää vastaan, tai jos on, niin ei nyt niin hirveen pahasti kuitenkaan. Mutta älä kirjoita tätä someen! Kun Päivi Räsänen antaa ymmärtää, että homous on syntiä, vaikka se ei sitä enää laissakaan ole, niin poliisi tutkii. Päiville Iso Kirja on kuitenkin lakia tärkeämpi. Eikö hän sais sitten puhua mitä tahansa sananvapauden nimissä? Syvällä uskonvakaumuksen rintaäänellä.

Sananvapaus. Tärkeä juttu. Ketään meillä ei sentään möläytyksistä linnaan laiteta eikä sanoistaan tule ammutuksi kotiovelleen, niin kuin joissain maissa tapahtuu. Mutta jos ei oo äiti pienenä opettanut, mikä on soveliasta ja mikä ei ja missä sopii sanoa ja missä ei, niin ehkä voi sitten joutua opettelemaan tultuaan valituksi parlamenttiin . Tai sitten ei. Koska rohkea rokan syö ja tulee varmasti valituksi uudelleen!

11. heinä, 2020

1

Uusimmat kommentit

10.09 | 14:46

Hei oletkohan sisareni? Laita viestiä jos tuntuu siltä. P.0452019202 .t.pertti

15.06 | 17:17

Sitä ajatellen juuri, klo 9

15.06 | 13:12

Muistithan varata aamuajan kun pitää olla syömättä ennen niitä kokeita

18.05 | 09:34

Hei, Lähtikö keinutus pois yhtäkkiä vai helpottiko hiljalleen?entä tei...